03 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

Πρόταση άμεσης κοινής πολιτικής δράσης

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο αναδεικνύουν και τα βασικά μέτωπα πάλης της περιόδου. H πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ η καπιταλιστική διαχείριση έχει φτάσει το σύστημα υγείας λίγο πριν την κατάρρευση. Είναι προφανές για εμάς ότι αυτή η κατάσταση κάνει επιτακτική την πάλη για ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό, πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία και άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ. Eπισης το ζήτημα της πρόληψης και των μαζικών διαγνωστικών τεστ αποτελεί αιχμή της πάλης του λαού. Παράλληλα με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας προχωράει από την κυβέρνηση η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο Βρούτση και η έκθεση Πισσαρίδη έρχονται να κατοχυρώσουν ακόμα παραπέρα τον ταξικό συσχετισμό προς όφελος του κεφαλαίου με βάρβαρα μέτρα κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων κα κατακτήσεων, μέχρι και διάλυσης του 8ώρου. Μόνιμος αποδέκτης του φορτωματος της όλης κρισης για το σύστημα η νεολαία την οποία προσπαθούν να τρομοκρατησουν μαζί με τον λαό με φασιστικού τύπου μέτρα, αλλά και να την προετοιμάσουν για ένα μαύρο μέλλον. Για αυτό προχωράνε σε αναβάθμιση της καταστολής και καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Για αυτό προχωράνε και σε αλλαγές στην εκπαίδευση με ανακοινωμένο νομό πλαίσιο στα ΑΕΙ αλλά και εφαρμογή νέων μέτρων στη δευτεροβάθμια ενώ βέβαια έχουν κατοχυρώσει την ταξική και δυσβάσταχτη τηλε-εκπαίδευση. Κορωνίδα σε όλα αυτά και ο φετινός προϋπολογισμός ο οποίος θα έρθει να επισφραγίσει τα μέτρα και την επίθεση απέναντι στον λαό.

Έτσι λοιπόν προκύπτει αβίαστα ότι ΑΜΕΣΑ πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, να υπάρξει προσπάθεια  για προετοιμασία και υλοποίηση κινητοποίησης στα μέσα Δεκέμβρη η οποία θα ανοίξει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ πολιτικά ζητήματα και μέτωπα. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνταχθεί και να συνδράμει όλο το δυναμικό της μαχόμενης αριστεράς κόντρα στο κλίμα της τρομοκρατίας και της αποσυγκρότησης. Η θετική έκβαση μιας τέτοιας πολιτικής κίνησης μόνο ελπίδα και προοπτική μπορεί να φέρει στον δοκιμαζόμενο λαό αλλά και να δημιουργήσει όρους μπλοκαρίσματος της κυβερνητικής πολιτικής. Με αυτή την έννοια το ΚΚΕ(μ-λ) κάνει έκκληση να συνταχθούν όλες οι δυνάμεις της αριστεράς, οι ανένταχτοι αγωνιστές του κινήματος, σωματεια, φοιτητικοι συλλογοι, σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Όσον αφορά τη συζήτηση που εξελίσσεται για τις 6 Δεκέμβρη και την επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπολου. Θεωρούμε ότι οι όποιοι προβληματισμοί υπάρχουν ούτε κατακριτέοι είναι ούτε χωράνε «ευκολίες». Έχουν να κάνουν κατά βάση με τη δυσκολία της περιόδου, τον αρνητικό ταξικό συσχετισμό που βαραίνει και τη σκληρότητα του συστήματος απέναντι στο κίνημα με καταστολή απαγορεύσεις κοκ. Έτσι λοιπόν είναι κατανοητή και η αναποφασιστικότητα που μπορεί να υπάρχει και σε ένα δυναμικό στο να κινητοποιηθεί. Παρόλο που και εμείς δεν προκρίναμε μια κινητοποίηση την Κυριακή και με αρκετή δυσκολία στις μετακινήσεις και καταθέσαμε πρόταση για μεταφορά της κινητοποίησης σε εργάσιμη μέρα, βλέπουμε ότι σαν έσχατη λύση μπροστά στην κατάσταση που δημιουργείται και κινδυνεύει να μην γίνει καμία κινητοποίηση, να γίνει μια συγκέντρωση στις 6 του μήνα στις 12 στα προπύλαια με δύο βασικά χαρακτηριστικά.

  1. Να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο που έπεσε θύμα της κρατικής καταστολής και που έγινε αφορμή αλλά και αιτία να ξεσπάσει ένα ολόκληρο κινημα της νεολαίας απέναντι σε ένα σύστημα που δολοφονεί.
  2. Να εναντιωθεί στο συνεχιζόμενο κρεσέντο κυβερνητικής αυταρχικότητας αι καπιταλιστικής βαρβαρότητας που έχει επιβάλει εκατοντάδες πρόστιμα σε αγωνιστές, διώξεις καταστολή και τρομοκρατία.
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr