04 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Σοκαριστικά στατιστικά στοιχεία για τις ΜΕΘ. Έγγραφο δημιουργει υπονοιες  ότι γίνεται διαλογή ασθενών

Τα στατιστικά στοιχεία εγγράφου που παρουσίασε η εφημερίδα “Το Βήμα” και αφορούσε την εβδομάδα 19-25 Οκτώβρη στη χώρα μας προκαλούν σοκ και δέος. Ανατρέπουν ριζικά  την  εντύπωση που συστηματικά καλλιεργούσαν κυβέρνηση και ΜΜΕ ότι, κατά βάση, οι ασθενείς που  πεθαίνουν απ’ τον κορονοιό είναι οι  διασωληνωμένοι σε κάποιο κρεβάτι ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται φανερό ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με covid (για την συγκεκριμένη εβδομάδα αναφοράς πάνω από 50%) δεν εισάγεται σε ΜΕΘ, παρά το γεγονός ότι επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας τους. Η εικόνα που υπάρχει για τους θανάτους δεν είναι ακριβής.

Σε σύνολο 63 θανάτων από τον ιό στο προαναφερόμενο διάστημα, 31 (ποσοστό 49,21%) ήταν διασωληνωμένοι σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ 32 (ποσοστό 50,79%) άφησαν την τελευταία τους πνοή σε άλλα κρεβάτια εκτός ΜΕΘ, τα ονομαζόμενα κλινικά τμήματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας , η ονομαζόμενη στα επίσημα έγγραφα κι ενημερώσεις ως διάμεση ηλικία, θανάτων ήταν στις ΜΕΘ τα 77 έτη, την ώρα που εκτός ΜΕΘ ανήλθε στα 84 έτη.

Με βάση αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία, αποκαλύπτεται, ότι άνθρωποι ηλικίας - κυρίως - άνω των 80 ετών δεν οδηγούνται στις ΜΕΘ και  πεθαίνουν σε απλές κλίνες. Αυτά που όλοι υποψιαζόμασταν βλέποντας και ακούγοντας για την τύχη των ηλικιωμένων από το Ασβεστοχώρι, από το γηροκομείο στα Γιάννενα κλπ αποτυπώνονται στο έγγραφο . Αυτό που γίνεται σήμερα θα γενικευθεί αύριο που τα κρεβάτια στις ΜΕΘ θα γεμίσουν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης παρά την μαύρη προπαγάνδα, τα ψέματα και την επιστημονικοφανή κάλυψη (επιτροπές ειδικών, οδηγίες τύπου Καρολίνσκα) είναι εγκληματικές. Είναι αποτέλεσμα της πολικής που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμους και νοιάζεται μόνο για την κερδοφορία του κεφάλαιου. Υπαγορεύεται από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που διαλύει τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και οδηγεί τον υφυπουργό υγείας Β. Κοντοζαμάνη προκλητικά να δηλώνει ότι οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, “ είναι πολύ δαπανηρές”!

Πόσο πιο καθαρά και κυνικά να το πουν οι εκπρόσωποι του συστήματος, ότι μετρούν σε ευρώ τις ανθρώπινες ζωές, την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν με πολλαπλό τρόπο προπληρώσει και πληρώνουν καθημερινά και ακριβά για την περίθαλψή τους;

Απέναντι σ αυτή την πολιτική που μας εξοντώνει και μας σκοτώνει, μοναδικός φραγμός μπορεί να σταθεί η μαζική οργανωμένη αντίσταση των εργαζόμενων και του λαού και οι λαϊκοί  αγώνες για:

ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

4/11/2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org