12 ΙΟΥΝΗ 2019

Στήλη… γραμμής!

Στήλη… γραμμής

ενάντια και κόντρα

στους σταυροφόρους του συστήματος

Ενάρετος κύκλος

Για να διαφυλάξει τον «ενάρετο κύκλο» που βρίσκεται η οικονομία κήρυξε τις πρόωρες εκλογές. Αυτά είπε ο Α. Τσίπρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Φτώχεια ανεργία εξαθλίωση. Αυτές είναι οι αρετές. Που πρέπει να διαφυλάσσονται. Να ενισχύονται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός σταυροφόρος τους. Δεν θέλει να χάσει το πρόσταγμα.

Αριστερά του ΟΗΕ

Ο Δραγασάκης το είπε αλλιώς. Ακόμα λέει «Αριστερά είμαστε». Αλλά ο κόσμος αλλάζει. Γι αυτό λέει και εμείς επαναπροσδιοριστήκαμε. Είμαστε με τη «βιώσιμη ανάπτυξη» της «σύγχρονης σκέψης». Όπως τα λέει ο ΟΗΕ. Για τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ κλπ δεν χρειάστηκε να πει. Τους καλύπτει ο ΟΗΕ. Που είναι όλων των εθνών!

Άγριος σταυροφόρος

Παίρνει την πάσα ο άλλος σταυροφόρος Ο Μητσοτάκης. Και ξεσπαθώνει. 7 μέρες δουλειά. 1 προς 5 στο Δημόσιο. Αξιολόγηση για μείωση μισθού. Και για μετατάξεις. Νόμος και τάξη. Και πολλά άλλα. Αφού μας τα ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ήδη στις τουριστικές γαλέρες οι εργαζόμενοι δουλεύουν 7 μέρες. Πρέπει να τα πούμε. Και κυρίως να τα κάνουμε.

Αδικούν τη Μιράντα

Η κυρία Ξαφά τα ίδια είπε. Απλώς πιο καθαρά και ολοκληρωμένα. Πχ «να κοπούν οι συντάξεις», «να μειωθούν οι μισθοί». Η κυρία Ξαφά δεν είναι τυχαία. Παλιό στέλεχος των κυβερνήσεων Μητσοτάκη (πατέρα). Παλιό στέλεχος του ΔΝΤ. Μόνιμο στέλεχος των πολιτικών του συστήματος. Η γραμμή της μόνο ορφανή δεν είναι. Γιατί λοιπόν Μητσοτάκης και Τσίπρας κρατούν αποστάσεις; Η κυρία είπε απλώς την πολιτική της επόμενης μέρας.

Νάτος και ο πρέσβης

Συγχαρητήρια έδωσε ο Παιατ στον άγριο σταυροφόρο. Για τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Δεν ξέρουμε αν είναι πρόκριμα. Δεν ξέρουμε αν ο ήπιος σταυροφόρος ένοιωσε μια στεναχώρια. Μια αίσθηση αχαριστίας. Τόση αμερικανοκρατία –επί ΣΥΡΙΖΑ- από την εποχή Πιουριφόι είχαμε να δούμε! Πάντως ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον πρέσβη ότι είναι «στρατηγικά» η Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Διεκδίκησε δηλαδή να ακούσει και εκείνος το “good job Kiriakos”.

Ακραίοι κύκλοι

Εμφανίστηκε θορυβημένος, ο Τσίπρας από την έκθεση της Κομισιόν. Και μίλησε για «ακραίους κύκλους» που «απειλούν με πισωγύρισμα». Επιχειρεί δηλαδή να ξαναπαίξει τη φάρσα του 2014. Αλλά όλοι ξέρουν πλέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ  έσυρε στη χώρα το χορό που έπαιξαν  τα «νταούλια» των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου.

Τι λέει η έκθεση; Ότι τα σχέδια ελάφρυνσης της «μεσαίας τάξης» ελέγχονται ως αβάσιμα. Προς τι η απορία; Κοτζαμ ιμπεριαλιστική Γαλλία έχει μήνες τα κίτρινα γιλέκα στους δρόμους. Γιατί η κρίση και η αγριότητα του συστήματος έχει πλήξει σοβαρά και τα μεσαία στρώματα. Στις ίδιες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις. Θα τη γλιτώσουν τα παραρτήματα;

«Μεσαία τάξη»

Τα ξέρει αυτά ο Τσίπρας. Τα ξέρει πολύ καλά. Αλλά το θέμα των εκλογών ( το target group που λένε οι δημοσκόποι) είναι η «μεσαία τάξη.»Γι αυτό και η φασαρία. Τρικυμία στο ποτήρι. Κόψε μέτρα –αφαίρεσε αντίμετρα. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Ο οικονομικός. Των κοινωνικών συμβολαίων. Τέλειωσαν αυτά.  Παλεύουν όμως τον πολιτικό λογαριασμό. Με πολλούς τρόπους. Ψεύτικους. Και κυρίως αντιδραστικούς.

«Μας παίρνουν τις δουλειές»

«Οι μετανάστες μας φέρνουν ευημερία». «Οι μετανάστες στηρίζουν τα ταμεία». Είναι  μερικοί από πολλούς ανάλογους τίτλους της Καθημερινής. Το μακρινό …2005 και 2006. Τότε που οι αστοί αναγνώριζαν πως «η συμμετοχή των μεταναστών στην κατανάλωση έχει επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% και έχει δημιουργήσει 115.000 νέες θέσεις εργασίας. 100.000 για τους Έλληνες και 15.000 για τους αλλοδαπούς….» Τότε που πανηγύριζαν για το -δανεικό- «οικονομικό θαύμα» της χώρας. Σήμερα οργιάζει η αντιδραστική αντιμεταναστευτική προπαγάνδα. Συμπέρασμα πρώτο και βασικό: Στα αδιέξοδα του συστήματος πάντα πρώτος καλείται να την πληρώσει ο πιο αδύναμος από τους από κάτω.

«Δεν χωράμε όλοι στη χώρα»

Μετά ανοίγει ο χορός. Περισσεύουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Περισσεύουν και οι έλληνες εργαζόμενοι. Οι νέοι που θέλουν σπουδές και δουλειά.  Αργούν να πεθάνουν και οι συνταξιούχοι. Δε χωράνε όλοι αυτοί στη «βιώσιμη ανάπτυξη». Να λοιπόν τι καλό πολιτικό εργαλείο που είναι οι μετανάστες. Για να γενικεύεται η επίθεση. Για να ελεγχθούν τα μεσαία στρώματα, ακόμα και η νεολαία. Για να υπηρετηθεί η αντιδραστικοποίηση. Να υπηρετηθεί και το άλλο μνημόνιο. Αυτό των πολέμων και των σφαγών των λαών της περιοχής.

Η «αθέατη» τάξη

Τον πλούτο τον παράγει η εργατική τάξη. Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Από αυτό τον πλούτο φτάνει -ότι φτάνει και όταν φτάνει- κάτι και στα μεσαία στρώματα. Για αυτή την τάξη οι σταυροφόροι των εκλογών -και όχι μόνο αυτοί- δεν έχουν τίποτε να πουν! Είναι αθέατη στο εκλογικό και πολιτικό σκηνικό! Βλέπετε δεν μπορούν να της τάξουν ότι θα … ανέβει στρώματα. Και ούτε για αστείο ότι θα της μειώσουν την εκμετάλλευση.   Δεν μιλάς για τους μισθωτούς δούλους και το βάθεμα της νόμιμης κλοπής τους στα εκλογικά σαλόνια. Γι αυτό και η είδηση για την απόλυση των 76 εργατών της ΒΛΑΧΑΣ στην Ημαθία και των 90 εργατών στη Frigoglass δεν θα μπουν  στην προεκλογική επικαιρότητα.

Φροντίδα για τα συμπληρώματα

Προβολή και έγνοια βλέπουμε για το κόμμα του Βαρουφάκη. Βρέθηκαν κιόλας «συμπαθείς υποψήφιοι» για το ψηφοδέλτιό του. «Εναλλακτικό», «τίμιο», «αντισυμβατικό», ψηφοδέλτιο. Πολλά θα ακούσουμε. Χρειάζονται, πάντα, στο σύστημα, οι αυταπάτες. Ένα θα πούμε. Ας μην ξεχάσει ο κόσμος πόσο γρήγορα κάηκαν τα ανάλογα μορφώματα των προηγούμενων χρόνων. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ. Για παράδειγμα το Ποτάμι ξεκίνησε το 2014. Πολύ «αντισυμβατικά». Και στο σακίδιο του Θοδωράκη μπήκε το 6,60% στις ευρωεκλογές εκείνης της χρονιάς. Τώρα ούτε ο ίδιος δεν θυμάται πως μοιράστηκαν τα στελέχη του σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος

Δεν ξέρουμε πως θα τους βγει στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η έξοδος Βενιζέλου. Αλλά οι θρήνοι για την …απώλεια του ανδρός ήταν ουρανομήκεις και ομόθυμοι. Πιο πολύ από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του χειροκρότησαν την τελευταία του ομιλία στη Βουλή. Τα στελέχη του τον εγκωμίασαν ως «λόγιο πολιτικό υψηλού επιπέδου». Προχθές δεν ήταν που κατακεραύνωναν τους ΣαμαροΒενιζέλους; Θα πεις από προχθές ως σήμερα έχουν κάνει μεγάλο έργο. Με Μέρκελ, με Τραμπ, με Καραμανλικούς, με Αμβρόσιο… Στο Βενιζέλο θα κόλαγαν; Σωστά! Πάντως εμείς δεν μπορούμε να χαρούμε που θα λείψει. Κάτι μας λέει, πως κάπως θα μας τον ξαναφέρουν

Φασίζοντα μαϊμουδίσματα

Άλλοι τον θέλουν στη Βουλή, άλλοι όχι. Μετράνε ξέρετε και ποσοστά για αυτοδυναμίες κλπ. Πάντως σε όλους είναι χρήσιμος ο Βελόπουλος. Και δοκιμασμένος. Στο ΛΑΟΣ, στη ΝΔ, στη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Πάντως αν δεν του βγει  λένε θα κάνει σόου αναπαράστασης του Τραμπ. Τόση εξάσκηση να μην πάει χαμένη.

Φταίνε οι … κατάλογοι

Μόνο η «Κατιούσα»(φιλικό ιστολόγιο του ΚΚΕ) έδωσε «ανάλυση» για την εκλογική ήττα του Κόμματος στις 26/5. Είναι -λέει η Κατιούσα- παλιοί οι εκλογικοί κατάλογοι και πρέπει να ξεκαθαριστούν για να μην εμφανίζεται μικρό το ποσοστό του κόμματος! Η ηγεσία πάντως του ΚΚΕ δεν προέβη σε ερμηνείες για το πώς και γιατί δεν έγινε «η μεγάλη νίκη του λαού» στις … ευρωεκλογές. Ενώ ο Ριζοσπάστης έσπευσε να παρουσιάσει με ικανοποίηση την αύξηση των ποσοστών συμμετοχής σε  χώρες της ΕΕ. Πληροφορίες της στήλης για έντονη αυτοκριτική εντός του Κόμματος «για ανεπαρκή αριθμό τροπολογιών» που κατατέθηκαν στη Βουλή δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί.

Επανακαταμέτρηση

Το μεσημέρι της Κυριακής 26/5 σε ανάρτηση της Ίσκρα  εκτιμούσαν πως λίγες εκατοντάδες ψήφοι λείπουν για να φτάσει η ΛΑΕ το 3%!  Δεν ξέρουμε αν ο Λαφαζάνης έκανε αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων της ΛΑΕ! Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως αυτή η λογική των κόλπων και της ψευτιάς είναι περισσότερο θλιβερή παρά γελοία και προστίθεται δίπλα στη Συριζαίικη και συστημική εκστρατεία συκοφάντησης της Αριστεράς. Και βέβαια δεν μένει στις εκλογές. Ως αντίληψη και πρακτική εκτείνεται παντού. Πριν από όλα στο κίνημα ή μάλλον στο εικονικό κίνημα.  Το χειρότερο, δημιουργεί ανάλογες αντιλήψεις και σε έναν κόσμο που θέλει να είναι στους αγώνες και στην Αριστερά! Και χρειάζεται χτύπημα και ξεπέρασμα αυτών των αντιλήψεων!

Η άλλη μισή

Να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ καλούσε στο β΄ γύρο των εκλογών στις 2/6 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όχι ολόκληρη, η μισή (ΣΕΚ). Η άλλη μισή; Η άλλη μισή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται

Προδημοσίευση

Λόγω των εγκαινίων της η στήλη προδημοσιεύει συνθήματα που γράφονται σε πανό του ΚΚΕ(μ-λ) ενόψει της εκλογικής μάχης:

ΔΟΥΛΕΙΑ  - ΜΙΣΘΟΙ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ   

ΕΙΡΗΝΗ – ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ  -  ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ(μ-λ)

Φίλοι και συναγωνιστές ελάτε να δώσουμε μαζί τη μάχη. Φέρτε όρεξη και αισιοδοξία -οπωσδήποτε και  οικονομική στήριξη-  για μια πολιτική μάχη αναγκαία για να αγώνες του αύριο.

 

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr