05 ΜΑΗ 2012

Στηρίζουμε τις δυνάμεις της Αντίστασης και της Ελπίδας!

Η Αντίσταση όχι μόνο δεν είναι μικρός στόχος και αμυντικό αίτημα, αλλά αποτελεί την βασική κατεύθυνση και το κύριο πολιτικό καθήκον για την περίοδο που διανύουμε.
Ευνοεί τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και λαϊκών δυνάμεων στην πάλη από τα κάτω εκεί που πρωτογενώς βιώνεται η επίθεση του συστήματος.
Μπορεί να εκδηλωθεί σ, όλα τα πεδία, χωρίς να περιμένει κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως πανεργατικές απεργίες, συλλαλητήρια κλπ.
Αντιστρατεύεται την ανάθεση και την εκπροσώπηση, βάζοντας το λαό και την εργατική τάξη σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Ευνοεί την παρέμβαση των μαζών σε πεδία που ορίζουν οι ίδιες κι όχι σε ξένο έδαφος που ορίζει ο αντίπαλος.
Δημιουργεί συνείδηση αυτενέργειας και αυτοοργάνωσης, που αντικειμενικά και υποκειμενικά, συμβάλλει στη δημιουργία λαϊκών οργανώσεων στους χώρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων.
Προωθεί τη σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική, τα μέτρα και τους υποστηρικτές τους. Βοηθάει έτσι να ξεκαθαρίσουν οι εργαζόμενοι «ποιοι είναι οι εχθροί και οι φίλοι του λαού».
Με την αντίσταση μπορεί το κίνημα να πετύχει νίκες (όσο δύσκολο κι αν φαίνεται), να ανακουφιστεί ο λαός και να πάρει θάρρος.
Δημιουργεί κουλτούρα μετωπικής παρέμβασης και κοινής δράσης, απαραίτητες προϋποθέσεις για την προοπτική της λαϊκής πάλης.
Συμβάλλει καθοριστικά (αξιοποιώντας και την ταξική πάλη) στη συγκρότηση λαϊκών οργανώσεων, που θα είναι η ραχοκοκαλιά του κινήματος επαναστατικής ανατροπής.
Τροφοδοτεί με δυνάμεις την διαδικασία ανασυγκρότησης του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.
Όσοι λοιδορούν αυτή την κατεύθυνση, όσοι αναχωρούν απ” αυτό το καθήκον, παρά τις μεγαλοστομίες, αδυνατούν να κρύψουν την πικρή αλήθεια: βγάζουν φλας αριστερά για να στρίψουν δεξιά!
Για μας, μόνο έτσι, στο πεδίο που διαμορφώνει αυτή η Αντίσταση και αυτή η πάλη, μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά η διαδικασία της παραπέρα συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων. Μέσα από την ενότητα, την πάλη αλλά και τους απαραίτητους διαχωρισμούς μπορούν να διαμορφώνονται οι όροι ανασύστασης-ανασυγκρότησης του εργατικού, επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος.
Και όλα αυτά σε σύνδεση με την προοπτική της συνολικής και πραγματικής διεξόδου που είναι:
Η ανατροπή του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαίου, μιας κοινωνίας που θα αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες των λαών, μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής!

Γιάννης Χατζής
υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στην Α” εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο