15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) για τον θάνατο του σ. Μαζλούμ (Ιμπραήμ Καράτεπε)*

Σύντροφε Mazlum

Σύντροφε Μάκη για μας τους συντρόφους από την Ελλάδα

Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση θα σου πούμε το τελευταίο αντίο. Το ατύχημα του Αυγούστου στην Αθήνα δεν σταμάτησε στην τραγική απώλεια της Ceren. Ήρθε και το συμπλήρωσε ο δικός σου χαμός.
Είμαστε όμως περήφανοι που σε γνωρίσαμε. Τότε που αναγκάστηκες να φύγεις από την Τουρκία, στις αρχές της δεκαετίας του 80, στην διάρκεια της χούντας. Την εποχή που ήρθες στην Ελλάδα, που ήταν το πέρασμα για πολλούς συντρόφους από την Τουρκία για την Ευρώπη. Για όλους τους συντρόφους οι Τούρκοι κομμουνιστές είναι πολλοί σημαντικοί. Διδάσκουν με την ζωή τους, την συνέπεια, την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια, την επιμονή στον αγώνα απέναντι σε φασιστικές δικτατορίες, στον ιμπεριαλισμό, στην καταπίεση, στις διώξεις, στις φυλακές… Είχε και έχει η κομμουνιστική υπόθεση ανάγκη τέτοιους συντρόφους.
Ήσουν 24 χρονών, μακριά από τους συντρόφους σου, τους φίλους και την οικογένεια αλλά δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Στην δεκαετία που έζησες στην Ελλάδα, ήσουν όπου υπήρχε ανάγκη, παρών σε όλους τους αγώνες, δίπλα στους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ). Κέρδισες τον σεβασμό όλων, χαμογελαστός, ανιδιοτελής, πρόθυμος και πάνω απ’ όλα υπόδειγμα λαϊκού αγωνιστή. Έγινες ο σύντροφος Μάκης.
Συνέχισες στην Ελβετία την δύσκολη ζωή του πολιτικού πρόσφυγα με την ίδια νεανική ορμή. Αφοσιωμένος και ταγμένος στην λαϊκή υπόθεση, συνεπής και μάχιμος στην υπόθεση της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές της Partizan και της ATIK. Ένας από κείνους που τίμησαν την κομμουνιστική παράδοση, από κείνους που η καθημερινή τους ζωή και οι επιλογές δίνουν το νόημα του όρου «κομμουνιστής». Είχες αγωνία για τους νέους και καμάρωνες αυτούς που έβαζαν σκοπό στην ζωή τους την ανατροπή αυτής της σάπιας κοινωνίας και το χτίσιμο της νέας κοινωνίας.
Το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) συμμερίζεται τον πόνο και συμπαραστέκεται την οικογένεια του συντρόφου Mazlum που μέσα σε τέσσερις μήνες έζησε τον βαθύ πόνο της απώλειας της Ceren και του Mazlum, τους συντρόφους στην Partizan, τους συνοδοιπόρους στην ATIK και τους φίλους. Είναι μια απώλεια που έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο που οι σφαγές και οι δολοφονίες από το αντιδραστικό καθεστώς στην Τουρκία είναι καθημερινές.
Αντί για αντίο σύντροφε σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον δρόμο σου. Και να είσαι σίγουρος, μέσα από τους αγώνες των κομμουνιστών θα δυναμώσει η πάλη για κοινωνία δίκαιη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και θα ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό.

* Το μήνυμα διαβάστηκε στην τιμητική τελετή που έγινε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στην Βασιλεία της Ελβετίας και στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr