12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

Τιμή στον επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη του Περού Αμπιμαέλ Γκουζμάν!

«Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών ο επαναστάτης κομμουνιστής Περουβιανός ηγέτης Αμπιμαέλ Γκουζμάν (Γκονζάλο). Ο Γκονζάλο κρατιόνταν στη φυλακή σε απάνθρωπες συνθήκες για 29 χρόνια, κλεισμένος στην απομόνωση, μέσα σε ειδικό κλουβί. Παρά τα αιτήματα για αποφυλάκιση, και παρά το γεγονός ότι υπέστη έμφραγμα μέσα στον Ιούλη, οι αρχές δεν άλλαξαν το καθεστώς κράτησης του.

Ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν γεννήθηκε σε αγροτική οικογένεια, σπούδασε Φιλοσοφία και Νομική και εργάστηκε ως καθηγητής Φιλοσοφίας. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΚΚ Περού και ηγήθηκε του κόμματος. Το ΚΚ Περού, σε μια περίοδο (δεκαετία του ‘80) οπού κυριαρχούσε η αποσυγκρότηση και οπισθοχώρηση του κομμουνιστικού κινήματος παγκόσμια, κράτησε ψηλά τη σημαία της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Το ΚΚ Περού τάχθηκε με συνέπεια υπέρ των μαρξιστικών-λενινιστικών ιδεών, με τις ιδέες της Πολιτιστικής Επανάστασης, και κατά του ρεβιζιονισμού. Δημιούργησε ένα μαζικό επαναστατικό ένοπλο κίνημα, με ιδιαίτερη απήχηση στα αγροτικά στρώματα, που έγινε διεθνώς γνωστό ως «Φωτεινό Μονοπάτι».

Το δικτατορικό καθεστώς του Περού και η CIA, θορυβημένοι από τις επιτυχίες του επαναστατικού κινήματος έστησαν μια κολοσσιαία επιχείρηση δυσφήμισης του, περικύκλωσης του και στρατιωτικής καταστολής. Η επιχείρηση αυτή κορυφώθηκε με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του ΚΚ Περού και την καταδίκη της το 1992.

Οι αρχές της χούντας θέλησαν να κάνουν μια επίδειξη πυγμής με την κράτηση του στην απομόνωση, για να τρομοκρατήσουν τις μάζες του Περού. Όμως, ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν (Γκονζάλο), μετέτρεψε το κελί του σε διεθνές σύμβολο αντίστασης. Και μετατράπηκε ο ίδιος σε παράδειγμα επαναστατικού ηρωισμού, υψώνοντας τη γροθιά του και τραγουδώντας τη διεθνή πίσω από τα κάγκελα. Εμπνέοντας τον ίδιο το λαό του, αλλά και τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο.

Τιμή στον επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη του Περού Αμπιμαέλ Γκουζμάν!

Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!

Ζήτω η επαναστατική πάλη του Περού και σε όλο τον κόσμο!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr