27 ΙΟΥΛΗ 2019

Το ΚΚΕ(μ-λ) θρηνεί για τον πρόωρο χαμό του πολύτιμου συντρόφου Χρήστου Αθανασίου από την Λαμία

Ο σύντροφος Χρήστος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 26 του Ιούλη το βράδυ ενώ κοιμόταν. Είναι πρόωρος και αναπάντεχος ο χαμός του στα 59 του χρόνια για την οικογένειά του, τους συντρόφους του στο ΚΚΕ(μ-λ), την Ταξική Πορεία και το εργατικό κίνημα, τους φίλους του και τους Ρομά.

Γεννήθηκε το 1960 και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ) το 1975. Ένας πολύτιμος σύντροφος, ένας κομμουνιστής που δεν ησύχαζε και αναζητούσε τρόπους για την διάδοση των απόψεων του ΚΚΕ(μ-λ), την ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ανέπτυξε πολυσχιδή δράση στην περιοχή. Υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ(μ-λ) πολλά χρόνια και στις τελευταίες εκλογές του Ιούλη. Στήριξε με την συμμετοχή του την Ταξική Πορεία από την συγκρότησή της. Σταθερά και επίμονα συμμετείχε από την συγκρότηση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας μέχρι σήμερα.

Ο σ. Χρήστος με την δράση του στο Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας και στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας μέσα από τις γραμμές της Ταξικής Πορείας έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος στην Λαμία.

Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων «Η παλιά Λαμία» αναδείκνυε την πραγματική αξία που έχει πολιτισμός για τον λαό. Επί πολλά χρόνια κατασκεύαζε την γνωστή Καμήλα την περίοδο της Αποκριάς, σήμα κατατεθέν του Λαμιώτικου Καρναβαλιού.

Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερεάς Ελλάδας ΡΟΜ «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης» αγωνιζόταν για τα προβλήματα των Ρομά. Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας του συντρόφου το γεγονός ότι τα παιδιά των Ρομά του καταυλισμού της Καμηλόβρυσης πήγαιναν σχολείο με την προσωπική φροντίδα του Χρήστου και της αγαπημένης του Ματίνας.

Στην 9η συνδιάσκεψη ο σ. Χρήστος καθήλωσε τους συντρόφους με την τοποθέτησή του για το εργατικό λαϊκό κίνημα και την ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των Ρομά και στην αντιμετώπιση από το κράτος.

Το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του σ. Χρήστου.

Ο σύντροφος Χρήστος θα ζει στους αγώνες μας.

Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 28 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας.

ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο