30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ για τον ΔΣΕ στο Γράμμο ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΗΚΕ

γράμμος 1Λίγες μέρες πριν, μια ομάδα από συντρόφους και συναγωνιστές πήγε στο Γράμμο και αποκατέστησε το μνημείο που στήσαμε τον Ιούλη, για να τιμήσουμε τους μαχητές του ΔΣΕ. Το  μνημείο είχε τοποθετηθεί κατά την διάρκεια του 3ήμερου οδοιπορικού των Νεολαίων του ΚΚΕ(μ-λ) στο Γράμμο (6-7-8 Ιουλίου 2018).

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πλακέτα ενόχλησε αρκετά και με θρασύδειλο τρόπο καταστράφηκε παραπέμποντας σε πρακτικές φασιστικών ομάδων. Έχουμε δει και στο παρελθόν αντίστοιχες ενέργειες από φασιστικές ομάδες οι οποίες προσπαθούν να βεβηλώσουν και να αμαυρώσουν (με τις πλάτες και τις ευλογίες της αστικής τάξης) τους αγώνες του ελληνικού λαού την περίοδο 40-49. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκείνη την περίοδο τέθηκε το «ποιος-ποιον», το ζήτημα της εξουσίας αλλά και της σοσιαλιστικής προοπτικής και μάλιστα με ένοπλους όρους και  νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα ξεριζώσουν από τη μνήμη του λαού μας τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών.

Θεωρήσαμε καθήκον μας, τις μέρες αυτές που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ,   να γράμμος 2ξαναφτιάξουμε το μνημείο σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες των κομμουνιστών και για να στείλουμε το μήνυμα, ότι αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι με βανδαλισμούς μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας την προσφορά του κομμουνιστικού κινήματος.

Θα συνεχίσουμε να τιμούμε τους αγωνιστές και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, προσπαθώντας να διδαχθούμε από την ιστορία, να βγάλουμε  συμπεράσματα αλλά και να κριτικάρουμε τα λάθη που έγιναν. Δυστυχώς για το σύστημα τα κομμουνιστικά ιδεώδη και η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος δεν μπορούν να παραγραφούν ή να διαγραφούν. Όσες επιθέσεις και όσοι τραμπουκισμοί και να γίνονται θα συνεχίσουν να υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες καταγγέλλουν αυτό το άδικό και εκμεταλλευτικό σύστημα αλλά και παλεύουν για την ανατροπή του. Η πρώτη έφοδος στους ουρανούς που πραγματοποιήθηκε με την Οκτωβριανή επανάσταση έδειξε ότι οι λαοί μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Από τον Μάη του Σικάγο, την Ρωσία και την Κίνα μέχρι τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ οι λαοί έχουν δείξει ότι όταν βγαίνουν στο προσκήνιο δεν μπορεί να τους σταματήσει κανείς.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr