19 ΜΑΡΤΗ 2020

Το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη: «Πείτε μας ευχαριστώ για τις χάντρες, ιθαγενείς»

Υπό τα ηχηρά χειροκροτήματα όλου του εσμού που έχει κάνει κόλαση τη ζωή του λαού εδώ και χρόνια, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

- καταβολή του δώρου Πάσχα, το οποίο, αν και δώρο Πάσχα, θα καταβληθεί κατά το καλοκαίρι.

- καταβολή των 800 € έως τον Απρίλη, ενώ ο ίδιος είπε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι» και ότι για τους μήνες αυτούς «δεν θα υπάρχει μαγική λύση». Την ίδια στιγμή 40.000 εργαζόμενοι (το λιγότερο) έχουν χάσει τις δουλειές τους τις τελευταίες μέρες.

- «ενίσχυση του Συστήματος Υγείας» ενώ «θα είναι δύσκολη ή αδύνατη η περίθαλψη» αν κάποιος… προσπαθήσει να καταφύγει σε ένα μικρό μέρος! Αλλωστε, η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» δεν είναι παρά η ανοιχτή παραδοχή από το σύστημα και την κυβέρνησή του για το τι περίθαλψη(δεν) μπορεί να παρέχει.                                                                                                   .

Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Τώρα που καταρρέει όλο το αφήγημα «του καπιταλισμού που τραβάει τα βαγόνια της ανάπτυξης μπροστά», τώρα που καταρρέει η «ανάπτυξη» μιας χώρας που η… βαριά της βιομηχανία είναι ο τουρισμός, η εστίαση και οι υπηρεσίες, τώρα που αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως φιλολαϊκά τα μέτρα επιβίωσης ενός μήνα (και αν) για το λαό που απολύεται, που δεν πληρώνεται από το αφεντικό του, που δεν θα μπορεί να διαγνωστεί, που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι, που ξέρει ότι μετά από τόσα χρόνια διάλυσης, το σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να τον σώσει. Τα περί «σπόρου ανάπτυξης» που θα ανθίσει ίπτανται στη σφαίρα της κωμωδίας.

Ο λαός ξέρει. Απαιτεί:

Να μην πληρώσει και πάλι τα σπασμένα.

Μόνιμες μαζικές προσλήψεις στην Υγεία – δωρεάν εξετάσεις – περίθαλψη, δωρεάν το προστατευτικό υλικό και η φαρμακευτική αγωγή για όλους ανεξάρτητα, χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας, ασφάλισης.

Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για το υγειονομικό προσωπικό.

Ενάντια στις απολύσεις – πλήρες επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αυτά είναι τα μέτρα που απαιτεί ο λαός – κανένα από αυτά δεν παίρνει η κυβέρνηση. Τόσο απλά!

19 Μάρτη 2020, Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ