21 ΑΠΡΙΛΗ 2020

Το Συμβούλιο της Επικρατείας σταθερά ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και υπέρ της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της απόφασης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που πάρθηκε σε διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ δεν προξενεί εντύπωση. Πρόκειται για μια απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Μια απόφαση προκλητική που επικυρώνει όλες τις περικοπές που υπέστησαν όλοι οι συνταξιούχοι. Μια απόφαση πολιτική που αποκαλύπτει την απάτη της δήθεν ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και δηλώνει εμφατικά ότι η δικαστική εξουσία αποτελεί συμπλήρωμα της νομοθετικής και της εκτελεστικής σε βάρος του λαού.

Η αίτηση (οιονεί προσφυγή) του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση κατά προηγούμενης απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ που δικαίωνε συνταξιούχους, και που το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία όπως διαρρέεται, αποκαλύπτει το πόσο “νοιάζεται” η ΝΔ και η κυβέρνησή της για τους 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους στη χώρα μας. Ταυτόχρονα οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ικανοποίησης των όποιων ελάχιστων επιδικασθούν “σύμφωνα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες” και με δόσεις σε βάθος χρόνου, αποτελούν έναν νέο εμπαιγμό και μια νέα πρόκληση ενάντια στους συνταξιούχους που αποκαθηλώνουν το κακότεχνα φιλοτεχνημένο δήθεν κοινωνικό προσωπείο της ΝΔ.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα παραμένουν δηλωμένοι εχθροί κάθε λαϊκού δικαιώματος και κατάκτησης, κάθε οικονομικής απολαβής εργαζόμενων και συνταξιούχων. Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν μέσω της δικαιοσύνης του συστήματος που υπηρετούν ότι η πολιτική της λιτότητας και της περικοπής μισθών, μεροκάματων και συντάξεων, η αντιασφαλιστική επιδρομή όλων των προηγούμενων ετών, δεν είναι πρόσκαιρη αλλά διαρκής επιλογή και κυρίως ότι θα έχει συνέχεια.

Το ελάχιστο αντίδωρο για 11 μήνες (Ιούνιος του 2015 έως Μάιος του 2016, από την προηγούμενη δηλ. απόφαση του ΣτΕ μέχρι το νόμο Κατρούγκαλου) που επιδικάζει το Συμβούλιο Επικρατείας μόνο σε όσους έκαναν προσφυγή, ανεξάρτητα αν και πως θα τους καταβληθεί, αποσκοπεί στη συνέχιση καλλιέργειας της άποψης περί “δικαστικών αγώνων” σε αντιπαράθεση με τους πραγματικούς αγώνες, αντιστάσεις, διεκδικήσεις και συγκρούσεις που και οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό μπορούν και πρέπει να δώσουν στο πεδίο της ταξικής αναμέτρησης με όλους τους εκμεταλλευτές, ντόπιους και ξένους, τις κυβερνήσεις τους και τους θεσμούς-μηχανισμούς τους.

21/4/2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο