06 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

Το όργιο της κρατικής-κυβερνητικής βίας και καταστολής να πάρει άμεση απάντηση!

Σήμερα, σε ολόκληρη τη χώρα, γι’ ακόμη μια φορά, εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τις αστυνομικές ορδές ένα πογκρόμ τρομοκράτησης και καταστολής με φασιστικού-χουντικού τύπου περιορισμούς, απαγορεύσεις, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα. Το σύστημα και οι μηχανισμοί του τίμησαν τον δολοφόνο Κορκονέα για το έγκλημά του, την ώρα που με ότι μέσα διαθέτουν επιδόθηκαν σε άγρια καταστολή όσων θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όλων των θυμάτων της κρατικής βίας με συγκεντρώσεις και πορείες. Το πρόσχημα της πανδημίας για πολλοστή φορά κατέρρευσε!

Οι χιλιάδες πραιτοριανοί του συστήματος στρατοπέδευσαν κυριολεκτικά στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Η αποτυχία της κυβέρνησης και του συστήματος στον περιορισμό της πανδημίας με τους χιλιάδες πλέον νεκρούς, η αντιλαική-αντεργατική επέλαση που κλιμακώνεται, η εμπλοκή στα φιλοπόλεμα σχέδια των Αμερικάνων κι Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, η φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής μετέτρεψαν τη χώρα σε θέατρο επεισοδίων με αυτουργούς την κυβερνητική πολιτική και τα όργανα επιβολής της.

Κάθε δημοκράτης, κάθε λαϊκός άνθρωπος έχει χρέος αυτές τις μαύρες μέρες να σηκώσει το ανάστημά του. Να καταδικάσει απερίφραστα την κυβερνητική-κρατική τρομοκρατία και καταστολή, να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που χτυπιούνται βάναυσα. Να ενταχθεί στο μαζικό κίνημα και τους φορείς του, να δώσει δύναμη και αποφασιστικότητα στις αγωνιστικές του δυνάμεις του λαού. Η τρομοκρατία θα σπάει μέσα στην πάλη και με την πάλη, με μαζικό, συλλογικό, οργανωμένο τρόπο. Στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, όλες τις αγωνιστικές-κινηματικές συλλογικότητες σε συντονισμό και ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για την απάντηση που απαιτείται να δοθεί από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό στην αναβίωση και καθημερινή πρακτική του εκφοβισμού και της φίμωσης, των βιαιοτήτων της αστυνομίας που λίγο απέχουν απ’ το να οδηγήσουν σε νέους νεκρούς.  Ο λαός μας δεν θα μπει στο γύψο!

Η αυριανή μέρα πρέπει να αφιερωθεί σ’ αυτόν τον αγώνα, ως ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και έμπρακτη πολιτική κίνηση ότι ο φασισμός δεν θα περάσει!

6 Δεκέμβρη 2020

ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr