07 ΑΠΡΙΛΗ 2015

Τρίκαλα: Ανακοίνωση – καταγγελία

Η τοπική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ), πριν από τρεις περίπου βδομάδες, έκανε αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης –συζήτησης. Η αίτησή μας αυτή απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον υπάλληλο που θα άνοιγε την αίθουσα. Αν πάλι έδιναν ρεπό στον υπάλληλο, αντί αμοιβής, αυτό θα δυσκόλευε τη λειτουργία του δήμου.
Στο διάστημα αυτό στην ίδια αίθουσα και εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου έγιναν δυο πολιτικές συγκεντρώσεις.
Το ερώτημά μας λοιπόν είναι: γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου επιλεκτικά διαθέτουν την αίθουσα; Δεν αποτελεί αυτό μείζον αντιδημοκρατικό ολίσθημα της δημοτικής αρχής, πρωτοφανές μάλιστα για τα δεδομένα των Τρικάλων;
Δεν είμαστε υπέρ των θεωριών συνομωσίας. Όμως τον αποκλεισμό αυτόν τον εντάσσουμε στην κατεύθυνση όρθωσης εμποδίων:
– στο να ακουστούν φωνές που πάνε κόντρα στο ρεύμα,
– στο να αναπτυχθεί και μέσω εκδηλώσεων-συζητήσεων, ένας διάλογος που έχει αναφορά στα λαϊκά προβλήματα και στις διεξόδους που κάθε πολιτική δύναμη προβάλλει.
Το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, μπορεί να μην βρίσκονται μέσα στον επίσημο συστημικό χάρτη, όμως παρ΄όλες τις μικρές τους δυνάμεις ήταν πάντα στο πλευρό των τρικαλινών εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και πάντα απέναντι από αυτούς που χρησιμοποιούν την λαϊκή ψήφο για να υπηρετήσουν συμφέροντα που στρέφονται ενάντιά του.
Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική της δημοτικής αρχής και θεωρούμε ότι τα δημοτικά κτίρια πρέπει να παραχωρούνται για πραγματοποίηση εκδηλώσεων –συζητήσεων που αναδεικνύουν τα λαϊκά προβλήματα και προωθούν μορφές μαζικής λαϊκής πάλης για την επίλυσή τους.

Τοπική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr