26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016

Τρίκαλα: να αθωωθούν οι αγωνιστές, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι

Η τοπική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την συμπαράστασή της στους 9 διωκόμενους αγωνιστές, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους που μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας στο νοσοκομείο Τρικάλων, είναι κατηγορούμενοι για την αλληλεγγύη που έδειξαν στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου και για τη δημοσιοποίηση του αγώνα αυτού.

Το αντεργατικό νομικό πλαίσιο, το οποίο στην εποχή των μνημονίων έχει πάρει τη μορφή οδοστρωτήρα ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και η υποχώρηση του εργατικού κινήματος έχουν δώσει αέρα στα πανιά των εργολάβων, της εργοδοσίας γενικά, έτσι ώστε οι χώροι εργασίας να αποτελούν σύγχρονα κάτεργα για τους εργαζόμενους. Προσλήψεις – απολύσεις κατά πως συμφέρει την επιχείρηση, ατομικές συμβάσεις εργασίας για μερικές ώρες ημερησίως και για μερικούς μήνες το χρόνο, μισθοί πείνας, απλήρωτες υπερωρίες, πληρωμές έναντι. Όταν οι εργαζόμενοι βρίσκουν τη δύναμη να αντισταθούν, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους (όπως έγινε με τις καθαρίστριες), όταν δημοσιοποιούνται τα εργατικά προβλήματα τότε πάγια τακτική της εργοδοσίας είναι οι μηνύσεις. Σκοπός τους είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλάζει το καθεστώς και αναθέτει τα ζητήματα υπηρεσιών στα νοσοκομεία και στις διοικήσεις τους, που θα μπορούν να προσλαμβάνουν (για καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση) εργαζομένους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, που θα ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι εργαζόμενοι θα βιώνουν τις ίδιες και χειρότερες εργασιακές συνθήκες -αφού το τρίτο μνημόνιο απαιτεί παραπέρα χτύπημα δικαιωμάτων- μόνο που στη θέση του εργολάβου θα είναι ο διοικητής.

Η δίκη που γίνεται την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στα δικαστήρια Τρικάλων είναι μια σαφής δίωξη αγωνιστών που  στάθηκαν αλληλέγγυοι σε έναν εργατικό αγώνα αλλά και δίωξη προοδευτικών δημοσιογράφων που κάλυπταν αυτόν το αγώνα και που σκοπό έχει την τρομοκράτηση τόσο των εργαζομένων που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους όσο και  αυτών που συμπαραστέκονται στους δίκαιους αγώνες.

Η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον τρικαλινό λαό τη φασιστικού χαρακτήρα μήνυση του συγκεκριμένου εργολάβου και τον καλεί να σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών και δημοσιογράφων, σε μια περίοδο μάλιστα που απαιτείται η συμπόρευση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της εργασίας και ο μαζικός αγώνας απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr