29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2003

Υπό ΝΑΤΟϊκή μπότα η χώρα στους Ολυμπιακούς

Σχέδια τρομοκρατίας του λαού

Σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ εξελίσσεται η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενα σύνολο από νόμους και μέτρα που εξυπηρεττούν το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές προωθούνται με πρόσχημα την επικερδέστερη και «ασφελέστερη» διοργάνωσή τους. Πού οδηγούνται τα πράγματα;

Στον οικονομικό χώρο είναι γνωστό πλέον ότι τα φιλέτα αυτού του εγχειρήματος έχουν μοιραστεί σε αμερικανοευρωπαϊκά μονοπώλια (αλλά και σε μερικές άλλες χώρες), με στόχο την ασύδοτη εκμετάλλευση των Αγώνων αλλά και τη μετέπειτα χρήση των έργων και των υποδομών που με χρήματα των εργαζόμενων της χώρας φτιάχνονται. Σ” αυτή τη μοιρασιά ένα μικρό κομμάτι άρπαξαν και ντόπιες μεγάλες τεχνικές εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο.

Πλήθος νόμων και ρυθμίσεων προωθήθηκαν ώστε να καμφθούν λαϊκές αντιστάσεις ή και προεκλογικές υποσχέσεις. Αλλαγές στη χρήση γης, τσιμεντοποίηση χώρων που είτε ήταν είτε προτάθηκαν ως χώροι πρασίνου, τερατουργήματα οικοδομικά με τη σφραγίδα των Καλατράβα και Βωβού, προαστιακοί σιδηρόδρομοι ημιτελείς και κακορίζικοι. Εργα που απαίτησαν την ανθρωποθυσία δεκάδων εργατών και το ξεζούμισμα εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών και ντόπιων εργατών και που σε ενα μεγάλος μέρος τους, μετά την ολυμπιακή αρπαχτή, θα παραμείνουν άχρηστα ή θα χαριστούν στον ιδιωτικό τομέα.

Ο τομέας όμως που από την αρχή αποτέλεσε το φιλέτο για τους ιμπεριαλιστές και το καφάλαιο ήταν ο τομέας της λεγόμενης ασφάλειας. Και λέμε λεγόμενης γιατί επί της ουσίας πίσω από αυτό τον τίτλο και με πρόσχημα τις εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη χθες ή της Μαλαισίας πιο πριν -ή όπου αλλού αύριο κρίνουν οι τρομοκρατικές υπηρεσίες τους και οι διάσπαρτοι καλοθελητές-εκτελεστές τους- κρύβεται μια συστηματική, προαποφασισμένη και μη επιδεχόμενη αναβολή υποταγή των λαών στην «τρομοκρατική υστερία» που καλλιεργούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνεται φανερό ότι χρησιμοποιούνται για να προωθηθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα περιστολής και ποδοπάτησης -ατομικών και συλλογικών-δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Δεν αρκούν για τους Αμερικάνους οι τρομονόμοι που έχουν επιβληθεί σε όλες τις χώρες, ούτε η ευθυγράμμιση στο «δίκαιό» τους, όπως θέλουν να εμφανίζουν την πλέον νοσηρή και απάνθρωπη εφαρμογή της καταστολής των κρατικών μηχανισμών που ευδοκιμούν στη χώρα τους. Προσπαθιέται η όποια διαφοροποίηση, είτε λόγω κινηματικών διαδικασιών είτε λόγω ιστορικών συγκυριών, υφίσταται ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης να παρακαμφθεί με την προώθηση δικαστικών συμφωνιών αλλά και «πληροφοριακών ροών», διάβαζε ανταλλαγή φακέλων. Πρόσφατα υιοθετήθηκε η δυνατότητα να διατάσσεται εισαγγελική διώξη από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, κατά παράκαμψη δικαιωμάτων και αναστολών που υπάρχουν σε χώρες όπως η δική μας για το πολιτικό άσυλο και τους περιορισμούς σε εκδόσεις σε άλλες χώρες, βλέπε ΗΠΑ, παρατεταμένες κρατήσεις και εισβολές σε σπίτια.

Επί της ουσίας, κάθε πολιτική δραστηριότητα που ξεφεύγει από τα όρια που οι ίδιοι ορίζουν ως α-πραξία εμπίπτει στην τρομοκρατική τους υστερία. Τα όρια μεταξύ πολιτικής ενέργεις και ποινικού ή τρομοκρατικού, κατ” αυτούς, αδικήματος συγχέονται επικίνδυνα και εσκεμμένα.

Ούτε αυτά όμως αρκούν, γιατί καταλαβαίνουν ότι οι λαοί, όπως φάνηκε με το Ιράκ, δεν πρόκειται να αποδεχτούν την τρομοϋστερία. Προωθείται η άμεση -όσο κι αν ο Παπαντωνίου προσπαθεί να αποφύγει να το ομολογήσει- εμπλοκή των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης και η υποταγή της χώρας στους σχεδιασμούς τους (στρατιωτικές ασκήσεις, έλεγχο των πληροφοριών κ.λπ.), η δραστηριοποίηση των ιμπεριαλιστικών μυστικών υπηρεσιών, με προεξάρχουσα και φυσικά εποπτεύουσα τη CIA και το FBI.

Η χώρα θα βρεθεί σε aμερικανονατοϊκή στρατιωτική επιτήρηση και αστυνομοκρατία. Οι βάσεις των Αμερικάνων και ιδιαίτερα η Σούδα μαζί με τα AWACS, αεροπλανοφόρα και άλλα αμερικάνικα πλοία θα επιτηρούν τον ελληνικό λαό, θέτοντας άμεσα υπό τις εντολές τους όχι μόνο τη διεξαγωγή των Αγώνων αλλά και την ίδια τη χώρα Ο λαός θα βρεθεί έρμαιο των ξένων πραχτόρων και των ειδικών δυνάμεων που θα σταλούν για να «προστατευτούν» οι εθνικές ομάδες τους. Η πρεοετοιμασία για τον ερχομό τους και το ξεσκόνισμα που θα απαιτηθεί να γίνει όλων των φακέλων των υπόπτων, όσων αυτοί εκτιμούν, θα μας οδηγήσει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις χαφιεδισμού και παρακολούθησης που μόνο κακά μαντάτα προμηνύουν για το λαό και τα κινήματά του.

Και μόνο τα σενάρια να διαβάσει κανείς καταλαβαίνει ότι ηΑθήνα και οι μεγάλες πόλεις θα παραδoθούν στο στρατό και τις πολύμορφες κατασταλτικές δυνάμεις. (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, λιμάνια, αεροδρόμια, κεντρικοί δρόμοι, σταθμοί και στάσεις λεωφορείων, εγκαταστάσεις πετρελαϊκές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, χώροι πάρκινγκ, μετρό, τουριστικές περιοχές, το κέντρο της Αθήνας και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος) .

Το ουσιαστικό όμως και κυρίαρχο της τρομολαγνίας αυτής που σπέρνουν και επιβάλλουν οι Αμερικάνοι είναι ότι οι νόμοι, τα μέτρα, οι μηχανισμοί, οι διασυνδέσεις και οι εγκαταστάσεις που προωθούνται αποτελούν προίκα για το μετά. Στην ουσία δηλαδή η αστυνομοκρατία και η περιστολή των δικαιωμάτων επιβάλλονται όχι βέβαια για τους Ολυμπιακούς, αλλά για το από κει και πέρα του λαού. Οι 1.200 κάμερες που στήνονται, οι ιδιωτικές αστυνομίες που συστήνονται, οι ανταλλαγές στοιχείων και αρχείων που πραγματοποιούνται μεταξύ των αμερικάνικων, ευρωπαϊκών και ισραηλίτικων μυστικών και φανερών υπηρεσιών δεν απευθύνονται στην ανάγκη ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών, αλλά στον πλήρη έλεγχο του λαού καθώς και τη συμμόρφωση των ντόπιων κατασταλτικών δυνάμεων απέναντι στις απαιτήσεις των Αμερικάνων. Κι όποιος νομίζει ότι πρόκειται για εντελώς καινούρια μέτρα, θα αρκούσε η παράθεση της δήλωσης υψηλόβαθμου στελέχους του υπ. Εξωτερικών: «Μπορεί να μην είναι γνωστό, αλλά τα συστήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη τις μέρες της Συνόδου Κορυφής της Χαλκιδικής, αλλά και στα δύο ευρωπαϊκά συμβούλια που διοργάνωσε έκτοτε η ιταλική προεδρία. Είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς;» (Βήμα 25/11/03). Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ποιους στόχευαν τότε τα μέτρα αυτά . Τρομοκράτες δεν υπήρχαν. Υπήρξε όμως ένα μαζικό, δυναμικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ κίνημα που διαδήλωσε ειρηνικά επί τρεις μέρες σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη και που κατέληξε να χτυπηθεί αδικαιολόγητα και ανηλεώς από τις δυνάμεις καταστολής. Η νέα αντίληψη περί δικαίου, που θα εμπλουτίζεται συνεχώς όσο βαδίζουμε προς τους Ολυμπιακούς, εφαρμόστηκε με την πλέον απάνθρωπη μορφή του στους 7 συλληφθέντες, ώστε ο καθένας να χωνέψει το τι πρόκειται να ακολουθήσει από δω και μπρος.

Γίνεται φανερό στον καθένα που δεν κρύβεται από την πραγματικότητα ότι η παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προμηνύεται σφοδρή, και αυτό που θα πρέπει να αναδειχτεί από τώρα αλλά κυρίως τότε δεν είναι το ντοπάρισμα και το «φτιάξιμο» του λαού και των αθλητών, ούτε κυρίως οι οικονομικές και οικολογικές καταστροφές που κουβαλάει το ίδιο το «ολυμπιακό ιδεώδες». Πρωτίστως πρόκειται για μια πάλη και μια αποκάλυψη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και για την υπεράσπιση των τσαλαπατημένων και παραγεγραμμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων που γίνεται με πρόσχημα τους Αγώνες και την τρομοκρατία που οι ίδιοι παράγουν.

Είναι λοιπόν να απορεί κανείς πώς αυτά που έρχονται μπορούν να καλλωπιστούν με διακηρύξεις για «ευγενή άμιλλα» αλλά και για ομόφωνη εκεχειρία που πέτυχε ο Γιωργάκης, όταν απέναντι στον ίδιο το λαό θα έχει κηρυχτεί πραγματικός πόλεμος…

φ.490, 29/11/03

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr