04 ΙΟΥΛΗ 2019

Φασιστικές προκλήσεις στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σε ανοιχτές προκλήσεις και καταστροφές προεκλογικού υλικού κομμάτων, περιπτέρων και ταμπλό προχώρησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Για μια ακόμα φορά επιδόθηκαν σ’ αυτό που καλύτερα ξέρουν να κάνουν αυτοί όπως και οι πολιτικοί ή φυσικοί πρόγονοι τους στο παρελθόν δεκαετίες πίσω, από την άνοδο του Ναζισμού και του Φασισμού σε Γερμανία και Ιταλία. Δηλαδή να καταστρέφουν, να βασανίζουν, να κακοποιούν αδύναμους, όταν είναι πολλοί ή εξουσία και να δολοφονούν.

Συγκεκριμένα επανειλημμένα κατέστρεψαν υλικό που ήταν αναρτημένο σε ταμπλό του ΚΚΕ (μ-λ), και άλλων οργανώσεων, αφήνοντας μάλιστα και το σήμα τους στάμπα πάνω στα ταμπλό, ενώ συστηματικά επιδίδονται στην καταστροφή των αφισών στους δρόμους. Φυσικά όλα αυτά γίνονται θρασύδειλα τις μικρές νυχτερινές ώρες.

Η συνοικία των Αμπελοκήπων έχει μεγάλη αντιφασιστική ιστορία. Στους Αμπελόκηπους λειτούργησε η πρώτη αντιστασιακή εφημερίδα, σ’ όλη την κατεχόμενη Ευρώπη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Στη συνοικία αυτή δοθήκαν μάχες με τους κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες. Εδώ  στο Καΐστρι μετά από προδοσία συνεργάτη των Γερμανών, οι ταγματασφαλίτες του Δάγκουλα συνέλαβαν και εκτέλεσαν πολλούς νεολαίους μαχητές του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ.

Οι κάθε είδους και οσμής φασίστες και φασιστοειδή στο κοντινό παρελθόν κατέστρεψαν τα γραφεία της «Εθελοντικής Εργασίας» στην οδό Άρη Βελουχιούτη στην πλατεία Αμπελοκήπων και βάλαν φωτιά πάλι αργά τη νύχτα σε νεολαιίστικό πολιτιστικό στέκι στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, όπου οριακά πρόλαβε να γλιτώσει μέλος του στεκιού που κοιμόταν μέσα.

Ο λαός των Αμπελοκήπων πρέπει να βάλει τέρμα σ’ όλες τις φασιστικές προκλήσεις και μεθοδεύσεις και να απαντήσει ενεργά και οργανωμένα σ’ όλους αυτού που πουλάνε ανέξοδο αντιφασισμό. Ενώ είναι αυτοί που με την πολιτική τους, τάισαν και συνεχίζουν να ταΐζουν το φασιστικό φίδι.  Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να πτοήσουν τον αγώνα μας, ούτε να απεμπολήσουν το δικαίωμα μας να απευθυνόμαστε στο λαό για τις απόψεις μας με κάθε μέσο. Η μόνη απάντηση, ο μόνος δρόμος του λαού σ’ όσα σχεδιάζονται για την επομένη των εκλογών είναι η οργάνωση κι ο αγώνας. Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος μας η οργάνωση μας θα βρίσκεται εκεί, για να αντισταθεί, να διεκδικήσει, να ενισχύσει τη γραμμή της αναμέτρησης.

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr