24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

Χανιά: πολιτική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ – ΚΚΕ

Πολιτική εκδήλωση

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/10, 11π.μ

Φρούριο ΙΤΖΕΔΙΝ

1918 - 2018

ένας αιώνας από την ίδρυση

του ΣΕΚΕ – ΚΚΕ

“αγώνας, ήττα, πάλι αγώνας, πάλι ήττα,  πάλι αγώνας κι έτσι ως τη ΝΙΚΗ..” (ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ)

για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πόλεμο…

για έναν κόσμο ανθρωπιάς!

Οι πρωτοπόροι του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που στα 1918 έφτιαξαν στη χώρα μας την πρώτη πανελλαδική κομμουνιστική οργάνωση (ΣΕΚΕ), που στα αμέσως επόμενα χρόνια μετονομάστηκε σε ΚΚΕ, παρά τις σοβαρές αδυναμίες και διαφωνίες τους, ενώθηκαν με πίστη στο σοσιαλιστικό όραμα για να μπουν ολόκαρδα στην πρώτη γραμμή των εργατικών λαϊκών αγώνων.

Μετά τους σπουδαίους σταθμούς της ταξικής πάλης, την Κομμούνα και το Σικάγο, η νικηφόρα έκβαση της Οκτωβριανής επανάστασης στη Ρωσία το 1917, αποδεικνύει στο παγκόσμιο προλεταριάτο τη δυνατότητα της νίκης. Η νικηφόρα πορεία της Σοβιετικής Ένωσης ενέπνευσε σ’ όλο τον κόσμο και ενίσχυσε παραπέρα την πάλη της εργατικής τάξης και των λαών. Χιλιάδες κομμουνιστές μπήκαν στην πρώτη γραμμή αγώνων και συγκρούσεων με τον κόσμο των εκμεταλλευτών, την  κάθε λογής αδικία, το φασισμό και τον πόλεμο. Αυτό έγινε και στη χώρα μας.

Με τον πιο ηρωικό τρόπο η εργατιά και η αγροτιά του τόπου μας εμπνεύστηκε και μπήκε μαζικά στον αγώνα. Καθοριστικός ο ρόλος των κομμουνιστών που έγιναν πρωτοπόροι των λαϊκών αγώνων με βαθιά πίστη στο όραμα για κοινωνική απελευθέρωση. Αξίζει να προβληματιστούμε ξανά και ξανά και πολύ περισσότερο να εμπνευστούμε από τη θυσία χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών και ευρύτερα λαϊκών αγωνιστών που πύκνωσαν τις γραμμές του κινήματος στον τόπο μας.

Η κορύφωση της ταξικής πάλης της δεκαετίας  του 1940 με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ δεν υπήρξε χωρίς παρελθόν ούτε είναι χωρίς μέλλον!!!  Παρά τις καταστροφικές συνέπειες της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ και τη διάλυση στην πορεία του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και παρά την επικράτηση των ρεβιζιονιστών στο επαναστατικό ΚΚΕ στο τέλος της δεκαετίας του 1950, η ιστορία των αγώνων του λαού μας δεν έπαψε να  διδάσκει και να εμπνέει.

Πολύ περισσότερο σήμερα όταν η ιστορική αναγκαιότητα ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης τονίζεται σήμερα από τη γοργή επέλαση παγκόσμια της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Μέσα στους αγώνες αντίστασης ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην πρώτη μάλιστα γραμμή, οι κομμουνιστές της εποχής μας απαιτείται να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες για τους  νέους κύκλους αναμέτρησης με το σύστημα.

Η ιστορία  αποδεικνύει πως όταν το σοσιαλιστικό όραμα εμπνέει τους λαούς και όταν η εργατική τάξη και οι κομμουνιστές δένονται μέσα στα μέτωπα της λαϊκής πάλης, τότε η λαϊκή πάλη αποκτά τεράστια δύναμη…

Και τότε και τώρα και πάντα η ζωή, οι κατακτήσεις και το μέλλον μας θα κρίνονται καθημερινά από τους αγώνες και την έκβαση της αναμέτρησης με το σύστημα…

Άλλος δρόμος πιο σύντομος ή πιο εύκολος δεν υπήρξε ποτέ, ούτε μπορεί να υπάρξει… Ας διδαχτούμε, ας εμπνευστούμε και ας συνεχίσουμε τους σπουδαίους αγώνες του τόπου μας ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Μας είναι αναγκαίο και το μπορούμε…

Η ιστορία δεν τελείωσε, οι λαοί θα νικήσουν!

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ στο  ΙΤΖΕΔΙΝ

11.00 π.μ. Ξενάγηση στον τόπο μαρτυρίου

του Ιτζεδιν

Έκθεση φωτογραφίας – Βιβλιοπωλείο

12.00 μεσ.  Ομιλία από την οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr