29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

ΧΑΝΙΑ| Για την ανάρτηση με το πανό της οργάνωσης που κυκλοφορεί στα μέσα δικτύωσης

Η παραπάνω φωτογραφία με το πανό μας στη διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη, που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ, κάνει το γύρο του διαδικτύου και ξεσηκώνει δίκαια την οργή του δημοκρατικού κόσμου των Χανίων.

Το πρόβλημά μας και του λαού, δεν είναι τόσο ο προκλητικός ΜΑΤατζής που ανάρτησε το "λάφυρο" - πανό της οργάνωσης μας. Ξέρουμε άλλωστε, πως κάθε αγωνιστής του μαζικού κινήματος, που αρνείται το γύψο και συμβάλλει στην αντίσταση του λαού στη πολιτική που τον αφήνει έρμαιο στην αρρώστια, τη φτώχεια και συνολικά στη καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, είναι κακό παιδί για το σύστημα.

Ο προβληματισμός μας οφείλει να αφορά, το πως θα υπηρετήσουμε το σπάσιμο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, μέσα από το δυνάμωμα της πάλης του λαού για τα δίκια του, όπως συμβαίνει κάθε φορά.

Στους λαϊκούς αγώνες για ψωμί - δουλειά - περίθαλψη - ειρήνη και ελευθερία αληθινή (για την οποία δεν αρκούν τα εμβόλια), εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε στην πρώτη γραμμή.

Για το σύστημα είναι ξεκάθαρο, πως αυτό που έχει να φοβηθεί, είναι η μαζική λαϊκή οργή και αυτή τη γεννά ήδη η πολιτική του. Η βαθειά κρίση του και η φανερή πρόθεσή του να την απαντήσει με ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης (βλέπε έκθεση Πισσαρίδη, και σειρά από αντιλαϊκά νομοσχέδια) εξηγούν γιατί η τρομοκρατία και η καταστολή είναι κανονική πολιτική, όπως άλλωστε συμβαίνει και διεθνώς, και όχι "βίτσιο της δεξιάς" ή κάποιων θερμόαιμων ροπαλοφόρων.

Σ’ αυτή την κανονικότητα της βαρβαρότητας, είναι ανάγκη ν’ αντισταθεί ο λαός αποφασιστικά. Όσο κι αν είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος, άλλος πιο εύκολος απλά δεν υπάρχει.

28-12-2020

Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org