12 ΜΑΡΤΗ 2020

Όλοι στην πορεία ενάντια στη καύση σκουπιδιών, Σάββατο 14 Μάρτη, 12μ, Νοσοκομείο Βόλου

Η καύση σκουπιδιών απειλή για την υγεία και την ζωή μας … !
Με μαζικούς αγώνες να την σταματήσουμε !
Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον λαό, καλούμαστε να βγούμε ξανά στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στον καθαρό αέρα, το δικαίωμά μας στην ζωή, ενάντια στην μόλυνση που σκορπάνε τα φουγάρα της ΑΓΕΤ-Lafarge με την καύση σκουπιδιών. Όπως καταγγέλλουν και οι γιατροί στον Βόλο οι θάνατοι από εγκεφαλικά, καρδιακά και καρκίνο είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας. Και σαν να μην έφτανε η καύση σκουπιδιών που γίνεται σήμερα , προετοιμάζουν και εργοστάσιο παραγωγής SRF για να χρησιμοποιείται στην τσιμεντοβιομηχανία γενικά και στην ΑΓΕΤ-Lafarge σαν «εναλλακτικό καύσιμο». Την δημιουργία του εργοστασίου προωθεί ο Δήμαρχος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ενίσχυση και την στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ. Για την αύξηση της κερδοφορίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζόμενων και όλου του λαού. 
Εργαζόμενοι, νέοι
Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, τα πολιτικά του στηρίγματα, τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις καθώς και οι εκπρόσωποί του στην λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» δεν ενδιαφέρονται για την ζωή και την υγεία του λαού και αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά. Από την διάλυση της ιατροφαρμακευτικής-νοσοκομειακής περίθαλψης για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία μέχρι την καταστροφή του περιβάλλοντος από την μόλυνση και τις παρεμβάσεις μόνο μία αρχή έχουν : «όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο». Ενώ για τους εργαζόμενους και τους νέους η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κλιμακώνεται καθημερινά φέρνοντας μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού. Και από πάνω οι εργαζόμενοι απειλούνται και εκβιάζονται ότι εάν δεν υποταχθούν στις απαιτήσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου για καύση σκουπιδιών θα στέλνονται στην κόλαση της ανεργίας.
Εργαζόμενοι, νέοι
Μοναδική απάντηση απέναντι στην συνεχιζόμενη απειλή για την υγεία και την ζωή μας από την καύση σκουπιδιών είναι η οργανωμένη μαζική πάλη του λαού. Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο για να μείνει παθητικός θεατής της μόλυνσης του αέρα που αναπνέει και να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις από «μετρήσεις» και «υπεύθυνους» που μοναδικό στόχο έχουν να καλύπτουν το πραγματικό πρόβλημα. 
Δεν υπάρχουν «ειδικοί» για τους αγώνες που απαιτούνται για να σταματήσει η καταστροφική για την υγεία και την ζωή καύση των σκουπιδιών. Χρειάζεται  οργάνωση και μέτωπο πάλης των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητών, των συλλόγων γειτονιάς και με μαζικούς αγώνες μπορούμε να νικήσουμε.
  • Όχι στην καύση σκουπιδιών και στο εργοστάσιο παραγωγής SRF
  • Κάτω η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΑΓΕΤ- ΕΕ- Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr