20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

Όχι στην αντικομουνιστική «Ιερή Εξέταση» ! Αλληλεγγύη στους Περουβιανούς κομμουνιστές ! Να παραδοθεί η σορός του Αμπιμαέλ Γκουσμάν στους συντρόφους του.

Ο θάνατος του φυλακισμένου ηγέτη του ΚΚ Περού, ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής αργής και βασανιστικής  εξόντωσης που επέβαλλαν  όλες οι κυβερνήσεις της ολιγαρχίας, με την συνδρομή των ΗΠΑ,  από την σύλληψη και  καταδίκη του μέχρι σήμερα , 29 ολόκληρα χρόνια. Ο Αμπιμαέλ  Γκουσμάν θάφτηκε στην κυριολεξία σε ένα υπόγειο κελί μερικών μέτρων όχι μόνο ως τιμωρία    για το ότι υπήρξε επικεφαλής μιας μεγάλης ,μαζικής  λαϊκής ένοπλης  εξέγερσης  αλλά και για το γεγονός  ότι αντιστάθηκε και δεν υποτάχθηκε στους δεσμώτες του, δεν αποκήρυξε τις ιδέες  του.  Οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις του Περού είναι υπεύθυνες  όλα αυτά τα χρόνια  για μαζικές σφαγές στις φυλακές  και για τις απάνθρωπες συνθήκες μεταχείρισης  χιλιάδων κομμουνιστών  πολιτικών κρατουμένων.

Ο  θάνατος του Αμπιμαέλ  Γκουσμάν πυροδότησε ένα νέο γύρο αντικομουνιστικής υστερίας  στο Περού και διεθνώς  . Παρακολουθούμε μια  πρωτοφανή και συντονισμένη  εκστρατεία δαιμονοποίησης  , συκοφάντησης και παραχάραξης των πραγματικών δεδομένων  της  ένοπλης  αναμέτρησης  στο Περού στις  δεκαετίες   1980-1990.  Οι υπεύθυνοι  για μαζικές σφαγές αμάχων  αγροτών , φοιτητών και συνδικαλιστών  , οι φασίστες  στρατιωτικοί  που πρωταγωνίστησαν  στα βασανιστήρια  , σε εξαφανίσεις, εξωδικαστικές εκτελέσεις και άλλες  εγκληματικές  πράξεις   και οι διεφθαρμένοι  αστοί  πολιτικοί   , οι έμμισθοι υπάλληλοι  της Ουάσινγκτον και της CIA ,  κατηγορούν τους κομμουνιστές για βία και τρομοκρατία ! Αυτοί που έφτασαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έως και μαζικό πρόγραμμα στείρωσης του πληθυσμού των   αυτοχθόνων γυναικών στις Ανδεις, αυτοί που κατέκλεψαν τον πλούτο της χώρας , αυτοί που κρατάνε με την βία την πλειοψηφία του λαού στην φτώχεια και στην αμορφωσιά   έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τους κομμουνιστές ως τέρατα !   Μαζί τους μια ομάδα  καθεστωτικών διανοουμένων  , ορισμένοι από αυτούς  μετανοημένοι αριστεροί, οι οποίοι έκτισαν  καριέρες συκοφαντώντας  το  λαϊκό και επαναστατικό κίνημα, φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες  στα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα, χύνοντας αντικομουνιστικό δηλητήριο.

Κορύφωση της  αντικομουνιστικής  υστερίας  και βαρβαρότητας αποτελεί  η ψήφιση νομικής διάταξης που ενσωματώθηκε στον γενικό υγειονομικό νόμο, η οποία  επιτρέπει την αποτέφρωση των νεκρών πολιτικών κρατούμενων , παρά την θέληση των οικογενειών και των συντρόφων  τους, για λόγους εθνικής ασφαλείας και εσωτερικής τάξης !  Μια πράξη, εφάμιλλη των σκοτεινών χρόνων της Ιερής Εξέτασης  που αντίκειται   στις διεθνείς συνθήκες  για  τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον απαιτούμενο  σεβασμό των νεκρών ακόμη και σε περίοδο πολέμου. Την διάταξη ψήφισαν όλα τα δεξιά ,  σοσιαλδημοκρατικά  κόμματα στο  Κογκρέσο και επικύρωσε  ο πρόεδρος Καστίγιο παρά την διαφωνία ακόμη και υπουργών της κυβέρνησης του.   

Ενώνουμε την φωνή μας  με όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους στον κόσμο οι οποίοι ζητάνε να παραδοθεί η σορός του Γκουσμάν στους συντρόφους του για ταφή σύμφωνα με τους κανόνες και το εθιμικό δίκαιο . Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους Περουβιάνους κομμουνιστές και απαιτούμε την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Καταγγέλλουμε την  αντικομουνιστική υστερία και την νέα «Ιερή Εξέταση» στο Περού και διεθνώς.  Οι κομμουνιστικές  ιδέες δεν πεθαίνουν , οι  κομμουνιστικές ιδέες  δεν καίγονται !

 

ΚΚΕ(μ-λ)

Αθήνα 20/09/2021

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr