25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Όχι στη βία κατά των γυναικών!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Η βία κατά των γυναικών αυξάνεται κατακόρυφα όσο οι ανισότητες οξύνονται, όσο χάνονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και μειώνονται οι λαϊκές ελευθερίες. Την τελευταία περίοδο, που τη σημαδεύει ο πόλεμος, η φτώχεια, η κρατική καταστολή και η φασιστικοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος, έχει χαθεί η σειρά στο μέτρημα των περιστατικών κακοποίησης, ξυλοδαρμών, βιασμών και δολοφονιών γυναικών. Κάθε περιστατικό κακοποίησης, κάθε δολοφονία συγκλονίζει και ταυτόχρονα προκαλεί αγανάκτηση.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση έριξε στα μαλακά τους αστυνομικούς που βίασαν τη νεαρή κοπέλα μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να ξυλοφορτώσουν τις γυναίκες που διαδήλωναν στα Εξάρχεια για να καταγγείλουν άλλη μια κακοποίηση γυναίκας. Έκαναν απλά τη δουλειά τους, είπε ο υπουργός. Οι κυβερνήσεις φτιάχνουν νόμους που βαθαίνουν την εκμετάλλευση της γυναίκας και η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη όλο και πιο συχνά αθωώνει τους θύτες και στιγματίζει τα θύματα. Το κράτος και οι θεσμοί του δεν προστατεύουν τη γυναίκα.

Η βία κατά των γυναικών είναι το αποτελέσματα της αθλιότητας και της σαπίλας του συστήματος που απλώνονται, που διαλύουν και αλλοτριώνουν τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους. Η γυναίκα είναι λάφυρο, υπηρέτρια και ιδιοκτησία. Σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, οι άνθρωποι που αναγκάζονται να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, που τους πατούν στο σβέρκο για να έχουν σκυμμένο το κεφάλι, που τους στήνουν στη μπούκα των κανονιών ως αναλώσιμα υλικά ή θα αποκτηνωθούν ή θα επαναστατήσουν.

Η γυναίκα πρέπει να παλέψει για να αλλάξει τη ζωή της. Να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο εχθρός. Δεν είναι το άλλο φύλο. Οι αναλύσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν τη θέση της γυναίκας και τη βία εναντίον της μόνο ως αποτέλεσμα της αντρικής καταπίεσης και της έμφυλης διαμάχης, την περιορίζουν, την αποκλείουν από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, την απομακρύνουν από την κοινωνική της απελευθέρωση.

Η γυναίκα πρέπει να δυναμώσει, για να μην είναι το πρώτο και εύκολο θύμα κανενός. Στη μάχη σε όλα τα μέτωπα ενάντια στον αντίπαλο, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από το σύστημα της εκμετάλλευσης, δείχνει κάποιος τη δύναμή του.

Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι αναγκαίες οι καθημερινές μάχες στο σπίτι και στη δουλειά και η αντιπαράθεση με τη σάπια ιδεολογία του συστήματος. Κυρίως απαιτείται ανάπτυξη κινήματος για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της και αγώνας για την ανατροπή του ταξικού συστήματος εξουσίας που επιβάλλεται με τη βία και παράγει κάθε είδους βία.

Αγωνιζόμαστε για δικαιώματα σήμερα

Παλεύουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας αύριο

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr