07 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

Όχι στη φυσική εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα - Να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού

Συμπληρώνονται 31 ημέρες απεργίας πείνας του Δημ. Κουφοντίνα (απ΄ τις 8/1), και η ζωή του βρίσκεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο. Με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού αντιδρώντας στη μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού, που αποφάσισε η κυβέρνηση μεταφέροντας τον απ΄ τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου όπου εξέτιε την ποινή του. Μάλιστα, αυτή η κυβερνητική απόφαση βασίστηκε σε μια νομική τροποποίηση που παραβίασε ακόμα κι αυτούς τους αστικούς νόμους. 

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο φασιστικοποίησης, κρατικής τρομοκρατίας και αμφισβήτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τόσο του λαού συνολικότερα όσο και των κρατούμενων στο δήθεν «σωφρονιστικό» σύστημα, η κυβέρνηση με τη στάση που κρατά, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Κουφοντίνα και φέρει πλέον την ευθύνη για ό,τι του συμβεί. 

Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει με τη βία των ΜΑΤ, με κυνηγητό και άγριο ξύλο, χωρίς προσχήματα και αφορμές, τις κινητοποιήσεις υποστήριξης των αιτημάτων του, όπως είδαμε πρόσφατα να συμβαίνει επανειλημμένα στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ  φτάνουν να στοχοποιούν μέχρι και το γιο του, Έκτορα, και να τον «φωτογραφίζουν» περιγράφοντάς τον, γιατί συμμετείχε σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον πατέρα του!!! Τι έγκλημα!  Ή ακόμα, προσπαθούν να του αποδώσουν και την ευθύνη για το πανό στο ΠΑ.ΠΕΙ., που ο ίδιος κατήγγειλε σαν απολίτικο και χυδαίο.

Ζητάμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα και να γίνουν σεβαστά τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του κρατούμενου. Ανεξάρτητα απ΄ την τοποθέτηση που είχαμε και έχουμε για το ρόλο της λεγόμενης «17Ν» στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

- Να αποτραπεί η φυσική εξόντωση του Δημ. Κουφοντίνα!

- Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή!

7/2/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr