31 ΓΕΝΑΡΗ 2021

Όχι στις διώξεις των αγωνιστών! Όχι στα πρόστιμα! Να μην περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης!

Επειδή:

• Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία, ο λαός να βρίσκεται καθημερινά έκθετος στην πανδημία, χωρίς πραγματικά μέτρα προφύλαξης… Με τα Νοσοκομεία και το σύστημα περίθαλψης ν’ απαξιώνονται συνεχώς… Με εργασιακούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ν’ αποτελούν πραγματικές υγειονομικές βόμβες… Και την ίδια στιγμή να ποινικοποιούνται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, όπως αυτές της 17ης Νοέμβρη, της απεργίας της 26ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη, ως «μέσα διασποράς του ίου»!

• Η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, είτε με πρόσχημα την πανδημία, είτε και χωρίς πρόσχημα, με τους νόμους ενάντια στις διαδηλώσεις, δεν έχει σταματημό… Η αστυνομοκρατία επεκτείνεται και στα Πανεπιστήμια, στα ΜΜΜ κι όπου αλλού ζει και κινείται ο λαός… Τα «τσουχτερά» πρόστιμα πέφτουν βροχή… Η φασιστικοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κλιμακώνεται καθημερινά…

• Η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων γνωρίζει συνεχώς νέα «επεισόδια». Απ’ το σχηματισμό δικογραφίας κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ – μια κίνηση που στοχεύει να «στείλει» συνολικότερα μηνύματα τρομοκράτησης – για την κινητοποίηση των υγειονομικών στις 30/9 στο Υπουργείο Υγείας, που κρίνεται «παράνομη» γιατί κατέβηκε στο δρόμο, μην υπακούοντας στις εντολές της αστυνομίας. Μέχρι τις απειλές για διώξεις σε βάρος συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1, που «παραβίασε την απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων άνω των 100 ατόμων». Αλλά και με το νέο Σχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων που παρουσίασε ο Χρυσοχοΐδης, ως συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη.

• Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, του εργασιακού μεσαίωνα και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, όχι μόνο δε σταματά, αλλά εντείνεται - και μέσα στο λεγόμενο «lockdown» - με νέους αντεργατικούς νόμους, με απολύσεις και περικοπές μεροκάματων και μισθών… Αυξάνοντας την ανασφάλεια και την ανέχεια για χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους.

Για αυτό:

• Μόνο με τους αγώνες τους ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία μπορούν να βάλουν φραγμό στην επίθεση από ένα σύστημα και μια κυβέρνηση που τους θεωρούν αναλώσιμους! Ν’ αντισταθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα αλλά και την ίδια τη ζωή τους!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 12μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

• Να ακυρωθούν όλες οι διώξεις και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για κινητοποιήσεις!
• Να μην περάσουν οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, απεργιών!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr