01 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, 4-5 Νοέμβρη ΑΣΟΕΕ, Διεθνιστικό Διήμερο

Επισημοποιήθηκε το πρόγραμμα των διεθνιστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση. Η Διεθνής Πρωτοβουλία του ΚΚΕ (μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΤΚP/ML με τη συμμετοχή του OCML-VP από τη Γαλλία και της IARKP από την Αυστρία θα διοργανώσει στις 4 και 5 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ στο Κτήριο Αντωνιάδου ένα πολιτικό γεγονός για να τιμήσει τον έναν αιώνα από την πρώτη έφοδο του προλεταριάτου στον ουρανό. Ο κατάλογος των συμμετοχών παραμένει ανοιχτός, ενώ το αρχικό πρόγραμμα που έχει καταληχθεί είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 4/11, 12:00 – 16:00 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
Οκτωβριανή επανάσταση: ιμπεριαλισμός – πόλεμος – αδύναμος κρίκος – κοινωνικές συμμαχίες – η πρωτοπορία της εργατικής τάξης – σοσιαλιστική οικοδόμηση
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο

Σάββατο 4/11, 18:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
100 χρόνια απ” τον Οκτώβρη 1917. Η σοσιαλιστική επανάσταση εμπνέει, διδάσκει
και οδηγεί.

Κυριακή 5/11, 11:00 – 16:00

ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
Καπιταλιστική παλινόρθωση: αιτίες-αποτελέσματα-η απάντηση του κινήματος

Η συζήτηση πάνω στις θεματικές που καταλήχθηκαν έχουν σαν γνώμονα να ανοίξει μια πλούσια συζήτηση πάνω στα ζητήματα που έθεσε η Οκτωβριανή Επανάσταση και η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Να γίνει ανταλλαγή απόψεων των διάαφόρων οργανώσεων πάνω στα σημαντικότερα πολιτικά επίδικα που τέθηκαν από τον Λένιν, τον Στάλιν και τους μπολσεβίκους, ενώ παράλληλα να συνδεθεί το τότε με το σήμερα και τα καθήκοντα του σύγχρονου κομμουνιστικού κινήματος. Προφανώς και με βάση την περίοδο οι διοργανωτές θέλουν να τραβήξουν μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή απέναντι στην προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού, αλλά παράλληλα να αντιπαρατεθούν και με τις ρεφορμιστικές αντιλήψεις που κυριαρχούν στα πλαίσια της αριστεράς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση καθώς και τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινώνονται όσο πλησιάζουμε προς το Νοέμβρη.

 

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr