26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

4-5/11: Διεθνιστική Συνάντηση 100 χρόνια από τον Οκτώβρη 1917. Διαδήλωση Σάββατο 4/11

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία του 1917, από την πρώτη μεγάλη, νικηφόρα έφοδο των εργαζόμενων και λαϊκών μαζών στον ουρανό.

Δεν πρόκειται για μια μια ακόμη ιστορική καταγραφή. Πρόκειται για μια ζωντανή υπόθεση που αφορά το σήμερα. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι οι «ξυπόλητοι», οι «κολασμένοι της γης», οι απλοί εργάτες και ο απλός λαός, μπορούν να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα δικά τους χέρια. Ότι μπορούν να ανατρέψουν την εξουσία του κεφάλαιου, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, και να οικοδομήσουν μιαν άλλη κοινωνία, βασισμένη στην ισότητα και την αλληλεγγύη.

Τα ιστορικά επιτεύγματα και οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού κάτω από την ηγεσία του Λένιν και στη συνέχεια του Στάλιν, έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους μέχρι τις μέρες μας. Γι’ αυτό και συνεχίζεται αμείωτη η ενορχηστρωμένη, αλλά και λυσσασμένη προσπάθεια των δυνάμεων του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού να αμαυρώσουν και να σπιλώσουν τη μεγαλειώδη υπόθεση της Οκτωβριανής Επανάστασης και της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Η διεθνιστική συνάντηση που διοργανώνεται στις 4-5 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ –με τη συμμετοχή οργανώσεων από Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Αυστρία– θέλει να συμβάλει στην υπεράσπιση αυτής της σπουδαίας υπόθεσης, να απαντήσει στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα του συστήματος που θέλει να σβήσει από τις μνήμες και τις συνειδήσεις λαού και εργαζομένων τη δυνατότητα της επαναστατικής ανατροπής και της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

10.00 π.μ. – ΟΜΟΝΟΙΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την υπεράσπιση
των κομμουνιστικών ιδεών

12.00 μ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οκτωβριανή επανάσταση:
ιμπεριαλισμός – πόλεμος – αδύναμος
κρίκος – κοινωνικές συμμαχίες – η
πρωτοπορία τής εργατικής τάξης -
σοσιαλιστική οικοδόμηση. Ερωτήσεις
και απαντήσεις για τον Οκτώβρη που
συγκλόνισε τον κόσμο

6.00 μ.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 100 χρόνια απ’
τον Οκτώβρη 1917. Η σοσιαλιστική επα-
νάσταση εμπνέει, διδάσκει και οδηγεί.

Κυριακή 5 ΝΟΕΜΒΡΗ

11.00 π.μ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Καπιταλιστική
παλινόρθωση: αιτίες-αποτελέσματα. Η
απάντηση του κινήματος

100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ -  ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α5 COLOUR-001 - Copy

100 YEARS OCTOBER

100 ANS OCTOBRE

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr