06 ΑΠΡΙΛΗ 2019

9η Συνδιάσκεψη: χαιρετισμός εκ μέρους του TKP/ML

Σύντροφοι,

Με πίστη στον Κομμουνισμό χαιρετίζουμε την 9η συνδιάσκεψή σας. Είναι μεγάλη τιμή για μας να είμαστε ακόμη μια φορά εδώ, μάρτυρες της διακήρυξης της κοινής βούλησης του κομμουνιστικού οράματος και μοιραζόμαστε μαζί σας την ίδια αγωνία.

Εσείς σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ), που είναι το αδελφό μας κόμμα, και οι σύντροφοι του TKP/ML είμαστε σε συντροφική αλληλεγγύη.  Το TKP/ML σαν εκπρόσωπος του διεθνούς προλεταριάτου στην Τουρκία χαιρετίζει τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ) που είναι οι εκπρόσωποι του διεθνούς προλεταριάτου στην Ελλάδα.

Σύντροφοι, το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει ακατάπαυστα την επίθεσή του ενάντια στους λαούς και στα καταπιεσμένα έθνη του κόσμου. Το ιμπεριαλιστικό σύστημα μετατρέπει σε έρημο κάθε γωνία του πλανήτη, από την Μέση Ανατολή ως την Ανατολική Ευρώπη, από τα Βαλκάνια ως τη Μεσόγειο,  από την Αφρική ως την Άπω Ανατολή και την Λατινική Αμερική.  Όλος ο πλανήτης μετατράπηκε σε λίμνη αίματος. Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα της ακόρεστης δίψας  για κέρδη του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος.

Οι λαοί του κόσμου αντιστέκονται  και δίνουν τον αγώνα τους απέναντι στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό σύστημα, όντας ανοργάνωτοι, αποσυγκροτημένοι, χωρίς την πρωτοπορία, ακαθοδήγητοι. Οι λαοί θα μπορέσουν να θέσουν σε σωστά θεμέλια και να δώσουν την πάλη τους ενάντια στο ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα με την συγκρότηση της πρωτοπορίας του προλεταριάτου. Η σωτηρία της εργατικής τάξης και των λαών δεν είναι δυνατή χωρίς τον Μαρξισμό Λενινισμό Μαοϊσμό και την προοπτική του Κομμουνισμού. Για αυτό είναι ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των κομμουνιστικών κομμάτων με πιο συγκροτημένη δομή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνδιάσκεψή σας θα ολοκληρωθεί με ακόμη μεγαλύτερη ιδεολογική δέσμευση στην υπόθεση του διεθνούς προλεταριάτου, με πιο ενισχυμένη την προοπτική της οργάνωσης και της πάλης της ελληνικής εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Σύντροφοι,

Για τους κομμουνιστές  κάθε συνδιάσκεψη και συνέδριο δίνει τη δυνατότητα για την ακόμη πιο ισχυρή ενότητα της θέλησης και της δράσης.  Σύντροφοι, οι εμπειρίες από την ιστορία του κόμματός μας έδειξαν ότι όταν η ιδεολογική πάλη διεξάγεται σε υγιείς βάσεις και μέσα σε συνδιάσκεψη,  δημιουργεί ένα ενισχυμένο επίπεδο πάλης. Όταν στις συνδιασκέψεις δεν διεξάγεται υγιής ιδεολογική πάλη, όταν οι διαφορές και οι ομοιότητες δεν προσδιορίζονται, είναι αναπόφευκτες οι ανεπάρκειες, οι αδυναμίες και οι οπισθοχωρήσεις. Με αυτή την έννοια οι συνδιασκέψεις και τα συνέδρια έχουν σημασία γιατί δίνουν την δυνατότητα να γίνουν πιο σαφείς  η αστική και η προλεταριακή γραμμή, δείχνουν ακόμη πιο καθαρά το πρόσωπό τους και η προλεταριακή γραμμή μπορεί να ενισχυθεί σε αυτήν την πάλη. Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, η κομματική πειθαρχία  και η πάλη των δυο γραμμών διαμορφώνουν το έδαφος για την προλεταριοποίηση της αστικής γραμμής που εντοπίζεται στις συνδιασκέψεις με διόρθωση και πειθώ.

Η αστική κλίκα που ξεπήδησε μέσα στο κόμμα μας, αποχώρησε χωρίς να ενστερνίζεται κανένα απ’ αυτά, δηλαδή συνέδριο ή συνδιάσκεψη . Αναμφίβολα αυτή η κατάσταση σαμπόταρε το έδαφος για το προχώρημα μιας ισχυρότερης ιδεολογικής πάλης. Ταυτόχρονα τραυμάτισε την βούληση για ενότητα και δράση.  Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για το κόμμα μας. Βλέπουμε ακόμη πιο καθαρά ότι για το προχώρημα και την ανάπτυξη της εσωτερικής πάλης σε μια οργάνωση δεσμευμένη με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και την κομματική πειθαρχία, η πάλη των δυο γραμμών είναι μια από τις πιο βασικές δυναμικές. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι στα συνέδρια και τις συνδιασκέψεις που οργανώνονται μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η εσωκομματική πάλη  που διεξάγεται με υπομονή, σταθερότητα και κομματική πειθαρχία,  ισχυροποιεί την ενότητα σε ανώτερο επίπεδο.

Σύντροφοι, το σημείο που θέλουμε να υπογραμμίσουμε την σημασία της πάλης των δυο γραμμών. Οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις που εμφανίζονται μέσα στο κόμμα είναι απόψεις που ανήκουν σε μια τάξη και στο επίπεδο της κομματικής πειθαρχίας διεξάγεται ένας αδυσώπητος και αδιάκοπος  αγώνας αυτών των γραμμών. Όπου δεν γίνεται αυτό, δημιουργούνται όλες οι δυνατότητες «για να ζήσουν ειρηνικά όλοι μαζί», ο φιλελευθερισμός και η δεξιά πολιτική. Αυτό ήταν η αιτία που ροκάνισε το κόμμα μας και δημιούργησε το έδαφος για να ξεπηδήσει η φράξια. Με αυτή την έννοια για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα την σημασία της πάλης των δυο γραμμών στο κομμουνιστικό κόμμα μετά το τέλος των μεγάλων δοκιμασιών μας. Και πάλι διαπιστώσαμε ότι το πιο υγιές έδαφος για την πάλη των δυο γραμμών είναι η συνδιάσκεψη ή το συνέδριο που είναι ή ανώτατη βούληση του κόμματος.

Το σύνθημα που έγινε οδηγός και αυτό που υπογραμμίστηκε πιο έντονα με αυτά που βίωσε το κόμμα μας το TKP/ML στην διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων είναι: ΕΝΟΤΗΤΑ-ΚΡΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Τώρα εμείς θέλουμε να χαιρετίσουμε την συνδιάσκεψή σας με βάση αυτήν την εμπειρία με το ίδιο σύνθημα. ΕΝΟΤΗΤΑ-ΚΡΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Σύντροφοι, ένα σοβαρό ζήτημα είναι το ρεύμα της διάλυσης και του ρεφορμισμού που αναπτύσσεται και εξελίσσεται κάθε μέρα μέσα στις δυνάμεις του λαού. Αυτό το ρεύμα πλασάρεται στις μάζες και τις πείθει για την «Επανάσταση χωρίς κόμμα», «Επανάσταση χωρίς καθοδήγηση», «Επανάσταση που δεν βασίζεται στην ανάγκη», «επανάσταση με μεταρρύθμιση του συστήματος» και άλλες παρόμοιες μορφές. Αυτό το ρεφορμιστικό και διαλυτικό ρεύμα μπορεί να έχει επιρροή και μέσα στις κομμουνιστικές και επαναστατικές δυνάμεις. Η επίδραση αυτού του ρεύματος στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Απέναντι σ’ αυτό οι κομμουνιστές είναι αναγκασμένοι να είναι διαρκώς σε εγρήγορση. Δεν αμφιβάλλουμε ότι η 9η συνδιάσκεψή σας θα αποτελέσει μια πρόκληση απέναντι σ’ αυτά τα ρεύματα.

Σύντροφοι, η συνδιάσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια σημαντική περίοδο και ίσως σε ένα σημείο καμπής. Διανύουμε συνθήκες που τις διαμορφώνουν οι εντάσεις που εμφανίζονται σε όλες τις προβληματικές περιοχές και οι ρωγμές του συγκεκριμένου συστήματος, που το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε οικονομική και πολιτική κρίση και η σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εντείνεται και εξαπλώνεται με περιφερειακούς πολέμους κλίμακας. Ταυτόχρονα βιώνουμε μια περίοδο που οι καταπιεσμένες μερίδες θέλουν περισσότερες αλλαγές και είναι πιο έτοιμες για να πραγματοποιήσουν την πάλη τους. Ακριβώς σ’ αυτή τη περίοδο είναι απαραίτητη και αναγκαστική η κατεύθυνση του κόμματος που δεν αρκείται στα υπάρχοντα και επιχειρεί να τα ξεπεράσει,  που πατώντας πιο επίμονα στην κομμουνιστική γραμμή, επικεντρώνεται στις αντιθέσεις που παρουσιάστηκαν και τις εσωτερικές σχέσεις, διατηρώντας πιο στενές  σχέσεις με τις σύμμαχες δυνάμεις, χωρίς να ξεχνάει τον ιστορικό καθοδηγητικό του ρόλο.

Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η συνδιάσκεψη του κόμματός σας του ΚΚΕ(μ-λ) θα υλοποιήσει την κατεύθυνση της οργάνωσης   ακόμη πιο πλατειών μαζών, θα κάνει το κόμμα πιο αποτελεσματικό στις πρακτικές παρεμβάσεις του και πιο μαχητικό στις αντιθέσεις και ότι η πάλη των δυο γραμμών θα ενισχύσει την ενότητα στο ανώτατο επίπεδο. Αυτό είναι που περιμένει και ελπίζει το διεθνές προλεταριάτο και το κόμμα μας από σας σύντροφοι.

Χαιρετίζουμε πάλι την συνδιάσκεψή σας με ενθουσιασμό και επαναστατικά συναισθήματα.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ζήτω η 9η συνδιάσκεψη του αδελφού κόμματος του ΚΚΕ(μ-λ)

Τιμή στο ΚΚΕ(μ-λ)  μπροστάρη της ελληνικής εργατικής τάξης!

Τιμή στον Μαρξισμό Λενινισμό Μαοϊσμό!

Ζήτω το κόμμα μας το TKP/ML και το TIKKO, TMLGB που είναι κάτω από την ηγεσία του!

Κεντρική Επιτροπή του TKP/ML

Μάρτης 2019

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr