07 ΜΑΗ 2020

Ibrahim Gökçek: Η θυσία του, λίπασμα για τους αγώνες που έρχονται

Ο Ibrahim Gökçek, έπειτα από 323 ημέρες απεργίας πείνας, έχασε τη ζωή του. Θυσιάστηκε στον αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης και της πολιτικής δράσης.

Κυνηγημένος από το τούρκικο καθεστώς σε όλη του τη ζωή, δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται. Στις 5 Μάη, συμβάλλοντας σημαντικά στον αγώνα του αριστερού μουσικού σχήματος Grup Yorum, κατάφερε μαζί με τους συναγωνιστές του τη μερική ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μετά από αυτή τη μικρή νίκη ο Ibrahim Gökçek διέκοψε την απεργία, ο οργανισμός του όμως δεν άντεξε και έχασε τη ζωή του.

Το όνομά του μπήκε στη λίστα αυτών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία. Δίπλα στην Helin Bölek και τον Mustafa Kocak, ο Ibrahim, όρθιος, συνεχίζει να παίζει τα τραγούδια της αντίστασης.

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης αγκάλιασε τους Τούρκους αγωνιστές, με δηλώσεις και πράξεις αλληλεγγύης, συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Όλοι έγιναν η φωνή του Grup Yorum!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος. Η τουρκική κυβέρνηση είναι ένοχη για τους θανάτους του Ibrahim, της Helin και του Mustafa. Είναι ένοχη για τις ζωές χιλιάδων αγωνιστών που χάθηκαν και χιλιάδων αγωνιστών που διώκονται ή είναι φυλακισμένοι.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συντρόφους και την οικογένεια του Ibrahim Gökçek, με την υπόσχεση πως θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό του τουρκικού και κουρδικού λαού, ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Με τον Ibrahim Gökçek θα συναντηθούμε ξανά στους δρόμους των κοινών αγώνων των λαών μας!

7/5/2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο