Καταγγέλλουμε τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση σε εκτεταμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στις 6 και 7 του Οκτώβρη, λόγω της επίσκεψης του Υπ. Εξ. των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, Ρούμπιο, στη χώρα. Αρχικά, με το πρόσχημα των «κυκλοφοριακών ρυθμίσεων», ανακοίνωσε «απαγόρευση συναθροίσεων» για την Τετάρτη 7/10 στην περιοχή γύρω απ΄ την αμερικάνικη πρεσβεία. Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης 6/10 έφραξε με κλούβες την Βασ. Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», παρεμποδίζοντας τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιούνταν, να κινηθεί προς την αμερικάνικη πρεσβεία και προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Επέβαλε, δηλαδή, μια «de facto» απαγόρευση χωρίς αυτή να έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Είναι σαφή τα μηνύματα που επιδιώκει να στείλει η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις αυτές:
Το πρώτο, προς τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ, επιδεικνύοντας «μηδενική ανοχή» απέναντι σε χιλιάδες λαού που θέλησαν να διαδηλώνουν μπροστά απ΄ την πρεσβεία των φονιάδων, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπός τους επισκέπτεται τη χώρα απαιτώντας ακόμα μεγαλύτερη υποταγή στις απαιτήσεις τους. Την ίδια ώρα που πανηγυρίζει για την εύνοια που ευελπιστεί να πάρει απ΄ τα γεράκια της Ουάσιγκτον, (αυτούς που «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις»), στην κόντρα της με την τούρκικη άρχουσα τάξη.
Το δεύτερο, προς τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία, ότι θα αντιμετωπίσει με τα ρόπαλα και τα χημικά των ΜΑΤ την εναντίωσή τους, στο δρόμο, στους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Μάταια, όμως, θα προσπαθήσει να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας και «σιγή νεκροταφείου». Ο λαός μας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο απ' το ν' αντισταθούν στα σχέδια πολέμου, στην εμπλοκή της χώρας στα ματοβαμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στη μετατροπή της σε ορμητήριό τους, στη στήριξη του σιωνιστικού κράτους-τρομοκράτη, που συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό.
(Το βίντεο αναρτήθηκε ξανά μετα απ΄ την διόρθωση των ηχητικών προβλημάτων που υπήρξαν)