09 ΜΑΡΤΗ 2023

Να βαδίσουμε στο δρόμο που ανοίξαμε! ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Διανύουμε ήδη πάνω από μία εβδομάδα ενός δίκαιου και μαζικού ξεσπάσματος του λαού και της νεολαίας. Απ' άκρη σε άκρη της χώρας η οργή ξεχειλίζει και κατακλύζει τους δρόμους, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 8ης του Μάρτη.

Το προδιαγεγραμμένο φρικιαστικό έγκλημα στα Τέμπη αποτέλεσε αιτία και αφορμή για την έκρηξη της αγανάκτησης και του θυμού, για την εξελισσόμενη ορμητική είσοδο των μαζών στο προσκήνιο του αγώνα. Η οργή μας φούντωνε εδώ και καιρό.

Δεν μπορούμε να «αναπνεύσουμε» χρόνια τώρα. Από την ασταμάτητη επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε έννοια δικαιώματος. Από τα μνημόνια, την ακρίβεια, τους μισθούς πείνας και την ανεργία. Από τις πολεμικές κραυγές. Από την πανδημία και τους αδικοχαμένους από την ισοπέδωση της περίθαλψης. Από τα εμπόδια στην εκπαίδευση, την καραντίνα και τις απαγορεύσεις. Από το ξύλο και την καταστολή. Από τα εργατικά «ατυχήματα»εργοδοτικές δολοφονίες. Από την αδιαφορία που βιώνουμε σε φωτιές, πλημμύρες και χιόνια. Από τη σαπίλα του κυρίαρχου «πολιτισμού».

Δε μας πείθουν! Η κυβερνητική προπαγάνδα, η υποκριτική «συγνώμη» του πρωθυπουργού, η προκλητική επιχείρηση συγκάλυψης που εκπορεύεται από τα κέντρα εξουσίας, τους πολιτικούς τους εκφραστές, τα δικαστικά τους φερέφωνα και τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, πέφτουν στο κενό. Ο λαός αντιλαμβάνεται ότι αντιμετωπίζει μια πολιτική που δολοφονεί και ότι οι αληθινοί ένοχοι όχι μόνο εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητοι, αλλά προετοιμάζονται από τώρα για τα επόμενα εγκλήματά τους σε βάρος των δικαιωμάτων του και της ζωής του. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί! Και ο καλύτερος τρόπος γι’ αυτό είναι να μπορέσει ο λαϊκός ξεσηκωμός να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους: τους ιμπεριαλιστές σε ΕΕ και ΗΠΑ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, που για τα συμφέροντά του σπέρνει φτώχεια, πολέμους, δυστυχία και μας θυσιάζει διαρκώς στο βωμό του κέρδους.

Φοβούνται τους αγώνες μας! Οι κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στις δυνάμεις του συστήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, καταλήγοντας να εξοργίζει ακόμα περισσότερο. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και παρατρεχάμενοι προσπαθούν να καρπωθούν εκλογικά τη λαϊκή οργή, λες και δεν πρωτοστάτησαν στην προώθηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών και της κρατικής εγκατάλειψης που οδήγησε στο έγκλημα. Ο σκυλοκαβγάς που έχουν στήσει όλοι αυτοί στοχεύει στο να αθωωθεί το σύστημα που από κοινού υπηρετούν και να μας κάνει ξανά παρατηρητές των εξελίξεων.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Ο λαός και η νεολαία δε γυρίζουν πίσω! Τα ψέματά τους και η καταστολή δε θα μας εμποδίσουν. Ξέρουμε καλά ότι η κανονικότητά τους βρωμάει εκμετάλλευση και θάνατο.

Να μην υποκύψουμε στις εκλογικές αυταπάτες! Κανένας «σωτήρας» δε θα μας λύσει τα προβλήματα. Να προσπεράσουμε την αριστερά της ήττας και της υποταγής που για άλλη μια φορά αποπροσανατολίζει με την αυταπάτη ότι ο καπιταλισμός μεταρρυθμίζεται, αρκεί να γίνουν τα πάντα «κρατικά». Το σύστημα αυτό δεν διορθώνεται, ανατρέπεται!

Μπροστά μας βρίσκεται μια μεγάλη μάχη! Με τη συνέχιση της πάλης μας, ανυποχώρητα, μαζικά και μαχητικά μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Με οργάνωση παντού, μπορούμε να αντισταθούμε στη δολοφονική πολιτική. Με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, συνελεύσεις, απεργίες και διαδηλώσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας!

  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
  • ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!
  • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ!
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr