29 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Πρωτόγνωρος ο φετινός «εορτασμός» της εργατικής Πρωτομαγιάς. Από τη μια ο ιός που μας απειλεί και από την άλλη ο καπιταλισμός που μας θυσιάζει. Με πρόσχημα την πανδημία το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα, βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες του τις «αρετές» και να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να επιτίθεται στα δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαών θέτοντας το δίλημμα «οικονομία ή υγεία», με τον Σόιμπλε να το θέτει με τον πλέον κυνικό τρόπο έτσι όπως αρμόζει σε λακέ του συστήματος.

Στην χώρα μας η αστική τάξη και η κυβέρνηση της, με τρομοκρατία, καταστολή, πρόστιμα, ΠΝΠ, με το σύστημα υγείας απαξιωμένο δεκαετίες τώρα, θέλει να μας «προστατέψει» από τον ιό. Μα πάνω απ’ όλα με την καθιέρωση εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα, με απολύσεις, διεύρυνση ωραρίου, ελαστικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια σε επιχειρήσεις, χτύπημα των υπολειμμάτων, από τα μνημόνια, εργασιακών – συνδικαλιστικών – πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ακόμη παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην δωρεάν υγεία και περίθαλψη που τόσο ανάγκη έχει ο λαός αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα προσπαθεί με την απαγόρευση, να βάλει ταφόπλακα στις συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς και με το πρόσχημα της προστασίας από τον ιό θέλει, με τη μεταφορά της ημερομηνίας, να τις μετατρέψει σε γιορτή των λουλουδιών. Αλλά γι’ αυτό έχουν φροντίσει εδώ και δεκαετίες οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και ο ρεφορμισμός. Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να χτυπήσει κάθε δυνατότητα της εργατικής τάξης και του λαού να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του. Ακόμη και αυτές τις άμαζες απεργίες , συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών δείχνει να τις φοβάται. Γιατί φοβάται τον λαό ακόμα και τώρα που είναι ανοργάνωτος και στο περιθώριο.

Απέναντι σ’ αυτές τις αντιδραστικές εξελίξεις, αποτελεί σήμερα ανάγκη ο
λαός να βγει μπροστά, στον δρόμο του αγώνα για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ και
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των δικαιωμάτων του. Να παλέψει έτσι ώστε τα «έκτακτα» μέτρα του σήμερα να μη γίνουν η κανονικότητα του αύριο. Με βάση τα παραπάνω, η φετινή εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γιορταστεί έτσι όπως της αρμόζει δηλ. στο δρόμο του αγώνα, επιμένοντας και διεκδικώντας.

Η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) θέλοντας να συμβάλει στην κατεύθυνση της αντίστασης και διεκδίκησης, στην προσπάθεια να μαζικοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερο η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη και άλλες συλλογικότητες και φορείς για τον ενωτικό εορτασμό της, βλ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Κάλεσμα για μια κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση (με κάποια σχόλια).

Κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό παρά τις προσπάθειες μας. Φαίνεται ότι οι
ηγεμονισμοί και τα μικροκομματικά οφέλη είναι αδιαπραγμάτευτα για κάποιους που αναφέρονται στο κίνημα. Παρά την αρνητική τους στάση, δηλώνουμε πως θα είμαστε παρών σε κάθε προσπάθεια κοινής δράσης απάντησης – αντίστασης στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου. Σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης μαζικού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

*Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 πμ για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην βάρβαρη πολιτική, στον εργασιακό μεσαίωνα, που προωθεί η κυβέρνηση, για να δείξουμε πως επιμένουμε στο δρόμο του αγώνα, και πως όλα αυτά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που επιδιώκει το σύστημα να μας πάρει πίσω, εμείς τα υπερασπιζόμαστε και τα διεκδικούμε!*

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο