19 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Έφυγε από τη ζωή ο σ. Αντώνης Φωτιάδης, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ

Το συλλυπητήριο μήνυμα στην κηδεία του σ. Αντώνη Φωτιάδη, στελέχους του Μ-Λ ΚΚΕ απηύθυνε εκ μέρους του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) ο σ. Δημήτρης Μπουγιούκας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα τον σύντροφο, τον επαναστάτη -κομμουνιστή Αντώνη Φωτιάδη.

Ο σ. Αντώνης γεννημένος στη Νίκαια στις 5 Μάη του 1944 θράφηκε και μεγάλωσε με τα βάσανα και τους καημούς της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων των φτωχογειτονιών του Πειραιά. Από πολύ νωρίς, από τα νεανικά του χρόνια εμπνέεται από τις κομμουνιστικές ιδέες και εντάσσεται στις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος.

Σφυρηλατημένος στο καμίνι των λαϊκών αγώνων, με βαθιά πίστη και προσήλωση στην επαναστατική κομμουνιστική ιδεολογία παρέμεινε ακλόνητος κατά την περίοδο της ρεβιζιονιστικής στροφής και κυριαρχιας στο ΚΚΣΕ και κατ’ επέκταση στο ΚΚΕ. Πριν τη δικτατορία έρχεται σε επαφή με τον πυρήνα των μαρξιστών- λενινιστών στη Δραπετσώνα και συνδέεται με τον σύντροφο Ισαάκ Ιορδανίδη ηγετικό στέλεχος του μ-λ κινήματος στη χώρα μας.

Μέχρι τη τελευταία του πνοή, στις 15 Γενάρη του 2023, ο σύντροφος Αντώνης θα παραμείνει σταθερός και αταλάντευτος υπηρέτης και υπερασπιστής της επαναστατικής προοπτικής. Με τη δράση και τη στάση του, θα συνδεθεί με το κόσμο του μόχθου και της δουλειάς, θα αναδειχθεί σε ένα ξεχωριστό και πολύτιμο στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ.

Είχα τη χαρά και τη τιμή να γνωρίσω το σύντροφο Αντώνη μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Αντίστασης- Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Αγωνιστήκαμε, παλέψαμε μαζί, πλάι- πλάι στην ίδια αλυσίδα. Παρεμβήκαμε μαζί στο λαό του Πειραιά. Αφισοκολλήσαμε μαζί στους τοίχους των συνοικιών του. Ο σύντροφος Αντώνης, παρά τα προβλήματα υγείας του πάντα εκεί, πάντα πρώτος και ακούραστος.

Μα και όταν στις κουβέντες μας διαφωνούσαμε για το τρόπο με τον οποίο ένα μετωπικό σχήμα θα συνδεθεί με το λαό και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε και να προωθήσουμε, δεν ήταν η διαφωνία αλλά, η ηρεμία, η πραότητά, η ευθύτητα, η ειλικρίνεια που τον χαρακτήριζαν και που έχτιζαν τη συντροφική σχέση.

Ο σύντροφος Αντώνης κέρδιζε την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την εκτίμηση γιατί είχε τη στόφα του κομμουνιστή μιας άλλης εποχής. Τα μάτια του έλαμπαν μαχητικότητα και ξεχείλιζαν ήθος, σεμνότητα, ντομπροσύνη, ανιδιοτέλεια και όλα όσα κατακτάει ένας αγωνιστής μπολιασμένος από τα σπλάχνα του μαζικού λαϊκού κινήματος. Με αυτή την ωριμότητα άκουγε τον συνομιλητή του θέτοντας το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κινήματος και την αγωνιά του για τη νεολαία.

Ο σύντροφος Αντώνης με απαράμιλλο σθένος, μέχρι τη τελευταία του πνοή, μαχόταν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Με το ίδιο σθένος και αξιοπρέπεια έδωσε και την άνιση μάχη ενάντια στον καρκίνο. Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς!

Εκ μέρους του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ(μ-λ), εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στο Μ-Λ ΚΚΕ, στη σύντροφο της ζωής του Αυγή και σε όλα τα συγγενικά του πρόσωπα.

Σύντροφε Αντώνη, θα ζεις μέσα στις καρδίες μας, θα ζεις στις μάχες και τους αγώνες του λαού μας!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr