Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Διαβάστε - Διαδώστε

22 Ιούνη 2024

Κυκλοφορεί το φύλλο 965 στα περίπτερα

Διαβάστε επιλεγμένα άρθρα εδώ

Προηγούμενα φύλλα
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Αγωνιστικός φραγμός στην εργασιακή βαρβαρότητα!
Αγωνιστικό φραγμό καλούνται να υψώσουν εργάτες και εργαζόμενοι απέναντι στη σφοδρή αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται καθημερινά. Και αυτό γιατί έχουν απέναντί τους μία κυβέρνηση η οποία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υπηρέτηση των ταξικών συμφερόντων των αφεντικών της, ντόπιων και ξένων, του μεγάλου κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.
10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)
Το ΚΚΕ(μ-λ) βαδίζει προς τη 10η Συνδιάσκεψή του, που θα πραγματοποιηθεί το τριημέρο 5-6-7 του Ιούλη. Η έναρξη της διαδικασίας θα γίνει με ανοιχτή εκδήλωση στο Πάντειο στις 5 του Ιούλη, με την παρουσίαση της εισήγησης από την πλευρά του Καθοδηγητικού Οργάνου.
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στις νέες προκλήσεις της κυβέρνησης
Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία και φορείς την Τρίτη 18/6 στην Ευελπίδων και την Πέμπτη 20/6 στο υπουργείο Οικονομικών, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά και τη στέγαση, έπειτα από μια σειρά νέες προκλήσεις της κυβέρνησης και τη λήξη της τελευταίας παράτασης των συμβάσεών τους.
Νέα «σφαγή» με το βλέμμα στραμμένο… στα ιδιωτικά;
Πόσες χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς ονειρεύονται την τελευταία μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων; Πόσες χιλιάδες παιδιά της τρίτης λυκείου ανυπομονούν να τελειώσει μια χρονιά «μαρτύριο»; Αλλά γιατί να περιορίσουμε το μαρτύριο αυτό σε εισαγωγικά;
Μήπως και ο λαός διδάσκει κάτι την Αριστερά;
Το μέγεθος της αποχής στις Ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη ήταν τέτοιο που υποχρέωσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιχειρήσουν τον σχολιασμό του και την αξιολόγησή του. Όπως επισημαίνεται, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι απέχοντες είναι η πλειοψηφία (58,6%) των εγγεγραμμένων.
Ο Μητσοτάκης ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών
Αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ήρθε και η ερμηνεία από τον Μητσοτάκη. Σε μία εκτενή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό φρόντισε γρήγορα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Στην αναμπουμπούλα της κεντροαριστεράς, ποιος λύκος θα χαρεί;
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε το πρόβλημα της απουσίας ενός αξιόπιστου δεύτερου πυλώνα της αστικής εξουσίας στην Ελλάδα, δίπλα στον παραδοσιακό της ΝΔ.
Η άνοδος της κανονικοποιημένης ακροδεξιάς έχει τη στήριξη του κεφαλαίου και τροφοδοτείται από τη φασιστικοποίηση
Ποτάμια τα κροκοδείλια δάκρυα των αστών κονδυλοφόρων για τη βαθιά ανησυχία που επικρατεί στην ΕΕ σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές.
Σε διαρκή δεξιόστροφη πορεία το ΚΚΕ
Ταλαντεύτηκε, είναι η αλήθεια, το ΚΚΕ για το κεντρικό σύνθημα που θα χαρακτήριζε την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Ξεκίνησε με το αλλόκοτο σύνθημα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση».
Νέα ιμπεριαλιστικά κηρύγματα πολέμου
Μπροστά στη χειροτέρευση της κατάστασης στις ουκρανικές πεδιάδες και συνολικότερα στο ανέβασμα της αντιπαράθεσης πρωτίστως με τη Ρωσία και δευτερευόντως με την Κίνα, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές επιτάχυναν τις κινήσεις και τις προσπάθειες συντονισμού και συνεννόησής τους.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr