Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Διαβάστε - Διαδώστε

26 Νοέμβρη 2022

Κυκλοφορεί το φύλλο 929 στα περίπτερα

Διαβάστε επιλεγμένα άρθρα εδώ

Προηγούμενα φύλλα
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Στον δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις!
Με έναν προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερης φτώχειας συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του, αλλά η ακόμα χειρότερη αλήθεια είναι πως ακόμα και αυτός ο προϋπολογισμός βρίσκεται «στον αέρα», λόγω της δυναμικής της οικονομικής και της γεωπολιτικής κρίσης που εξελίσσεται και περιδινεί (και) τη χώρα μας.
Οι ιμπεριαλιστές παίζουν με τη φωτιά
Πραγματικά το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, οι λαοί σε όλο τον πλανήτη κρατούσαν την ανάσα τους, για να δουν πως θα εξελιχθεί το γεγονός με την πτώση πυραύλου μέσα στην Πολωνία που σκότωσε δύο ανθρώπους.
Να δώσουμε την μάχη στους εργασιακούς Συλλόγους. Να δυναμώσουμε την κατεύθυνση της αντίστασης και του αγώνα.
Η επίθεση όπως εξελίσσεται στο χώρο της περίθαλψης στα νοσοκομεία και το πώς τοποθετούνται όλοι σε σχέση με αυτή διαμορφώνει μια συνθήκη που προσφέρει σειρά συμπερασμάτων.
Ανοίγουν οι δρόμοι για την είσοδο των ΗΠΑ και στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση
Στην εναρκτήρια εκδήλωση της συνόδου «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 7 Νοέμβρη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, η κυβέρνηση υποδέχθηκε μεταξύ άλλων εκπροσώπους από 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Ξύλο και χημικά για το καινούργιο iPhone
Χιλιάδες εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο εργοστάσιο της Foxconn στο Τσεντσόου της Κίνας. Η Foxconn, που είναι η εταιρία που παράγει τα καινούργια IPhone 14, έχει βρεθεί μπροστά σε έλλειψη προσωπικού για να τηρήσει τις απαιτήσεις των χριστουγεννιάτικων παραγγελιών.
Η λάμψη της εξέγερσης του Νοέμβρη φωτίζει τα σκοτάδια ακόμα και αν κάποιοι θέλουν να… «σβήσουν τα φώτα»
Εδώ και πέντε δεκαετίες οι καθεστωτικές δυνάμεις στη χώρα, ακόμη από την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών μέχρι σήμερα, από το αστικό πολιτικό προσωπικό και τα εξαπτέρυγά του γίνεται μία μανιασμένη επίθεση σπίλωσης, λάσπης, παραχάραξης και υπονόμευσης του χαρακτήρα της εξέγερσης, των στόχων της, της μαζικής συμμετοχής σε αυτήν, των νεκρών της.
Παγκόσμιο Κύπελλο βαμμένο με το αίμα των εργατών!
Άρχισε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που έρχεται στο προσκήνιο ξανά για όλους τους λάθους λόγους. Χιλιάδες εργάτες νεκροί, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, σκάνδαλο δισεκατομμυρίων και διαφθορά.
Με μαζικότητα και παλμό οι διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου πλαισίωσαν πανελλαδικά τις διαδηλώσεις αυτές, σε συνέχεια των επίσης μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 9ης Νοέμβρη.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια σε εξαθλίωση, πόλεμο, ιμπεριαλιστική εξάρτηση
Η μαζική απεργία και οι διαδηλώσεις της 9ης Νοέμβρη ήταν αναμφίβολα ένα πρώτο βήμα εκδήλωσης με όρους μαζικής πάλης και αγώνα της αγανάχτησης και της οργής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο κόσμος της δουλειάς έκανε ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση να αρνηθεί την επιβολή της εξαθλίωσής του ως μια «μοιραία» και «αναπόφευκτη» κατάσταση, για την οποία η κυβερνητική πολιτική και το σύστημα που αυτή υπηρετεί «δεν έχει καμία ευθύνη»!
Οι ενδιάμεσες εκλογές ενίσχυσαν την πόλωση
Φέτος οι ενδιάμεσες εκλογές είχαν πάρει χαρακτήρα δημοψηφίσματος από τους Ρεπουμπλικάνους που, με επικεφαλής τον Τραμπ, έδειχναν να θέλουν να συνεχίσουν την αμφισβήτηση των προηγούμενων προεδρικών εκλογών. Το αποτέλεσμα, όπως σε γενικές γραμμές έχει διαμορφωθεί, δείχνει μια περισσότερο ισορροπημένη κατάσταση στο επίπεδο αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται μια λιγότερο ισορροπημένη συνέχεια!
Δηλώσεις προθυμίας, αξιοπιστίας και χρησιμότητας προς τους ιμπεριαλιστές και το πολιτικό σύστημα
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως ατού τη λαϊκή δυσφορία, τις οξύτατες αντιθέσεις στο ντόπιο κεφάλαιο με τη ΝΔ, μαζί με τα διαπιστευτήρια στους Αμερικάνους, παρουσιάζεται ως η εναλλακτική λύση. Αδυνατώντας ουσιαστικά να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, επιχειρεί να ξαναεγκλωβίσει το λαό με πλαστά διλήμματα. Η (αυτ)απάτη μιας άλλης διαχείρισης μόνο δεινά και νέα αδιέξοδα μπορεί να φέρει για τα λαϊκά συμφέροντα.
Όρκος στον Νοέμβρη...
49 χρόνια τώρα, το σύστημα της εξάρτησης στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και της εκμετάλλευσης του λαού και της εργατικής τάξης με νύχια και με δόντια πασχίζει να ξεγράψει από τη μνήμη του λαού και της νεολαίας το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Παρόλα αυτά, κάθε Νοέμβρη, πεισματικά και επίμονα, χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, την εξάρτηση και την εκμετάλλευση.
Η λαϊκή έκφραση οργής να γίνει κατεύθυνση αγώνα για κλιμάκωση
Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9/11 και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που την ακολουθούσαν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, παρά τις μεγάλες πιέσεις απ’ την ακρίβεια και τη σαφέστατη ανάγκη για το μεροκάματο, επέλεξαν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία.
Στην οργή της νεολαίας η ελπίδα
Η βία για την οποία γίνεται λόγος στα σχολεία είναι στην πραγματικότητα το αλληλοφάγωμα των θυμάτων, που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο εχθρός και πώς θα τον αντιμετωπίσουν. Να αντιστραφεί το θέμα της συζήτησης. Η βία της νεολαίας, να γίνει συζήτηση για τη βία κατά της νεολαίας, που ασκείται όχι μόνο από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά συνολικά από το σύστημα και τους μηχανισμούς του. Την οργή της φοβούνται. Αυτή θέλουν να περιορίσουν, γιατί γνωρίζουν πως μπορεί να γίνει ποταμός που θα σαρώσει τα πάντα. Έχουμε ανάγκη την οργή της νεολαίας και τις λύσεις της.
Σε ιμπεριαλιστική μέγγενη λαός και χώρα!
Η κάθε μέρα και πιο οξυμένη και επικίνδυνη κατάσταση στο ουκρανικό πεδίο και το κρίσιμο ζήτημα των εξελίξεων στη ΝΑ Μεσόγειο, η διάταξη και ο ρόλος της χώρας σε σχέση με τα ζητήματα αυτά αποτελούν το βασικό περιεχόμενο των τακτικών επαφών –όσες τουλάχιστον δημοσιοποιούνται- της κυβέρνησης με αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
«Έγκλημα και τιμωρία»
Χημικός ευνουχισμός, θανατική ποινή, δημόσια διαπόμπευση, λιθοβολισμός και άλλα τέτοια. Από όλα έχει ο… «δημόσιος διάλογος». Άλλα λέγονται από επίσημα χείλη, άλλα «αφήνονται να λέγονται» για τη δημιουργία κλίματος.
Δεν θα προσαρμοστούμε! Δεν θα υποταχτούμε!
Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Και είναι μέρες που πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο. Για να απεργήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι. Για να μαζικοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να διαδηλώσει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.
Σε νέα κρίσιμη καμπή η πολεμική σύγκρουση
Νέα εφιαλτικά σενάρια διακινούνται και αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται από τους πρωταγωνιστές (ΗΠΑ-Ρωσία) αλλά και τους κομπάρσους (καθεστώς Κιέβου) της πολεμικής σύγκρουσης στο έδαφος της Ουκρανίας.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com