10η Συνδιάσκεψη - 2024
Ο ρεβιζιονισμός-ρεφορμισμός ο πιο ύπουλος εχθρός
Θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τις δημοσιευθείσες Θέσεις της 10ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ).
Μερικές παρατηρήσεις για τις Θέσεις
Στην παρ. 8 του Α΄ Μέρους των θέσεων για τη 10η Συνδιάσκεψη ξανατίθεται ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές αυτά τα 42 χρόνια, από το 1982.
Για το ζήτημα της πολιτικής λειτουργίας
Ο κάθε πολιτικός φορέας είναι αυτονόητο ότι λειτουργεί με κάποιους κανόνες, κάποιες πολιτικές αρχές, πολύ περισσότερο όταν αυτοορίζεται ως τέτοιος και μάλιστα πολιτικό κόμμα και πολύ περισσότερο κόμμα της εργατικής τάξης.
Τίποτε δεν μπορεί και δεν θα είναι όπως χθες...
Η 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (μ-λ) έρχεται αναλύοντας την τρέχουσα ιστορική φάση, αναλύοντας ειδικά τη βαθιά διεθνή παρατεταμένη κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος που έχει φέρει την ένταση των ενδοιμπεριαλιστικών συγκρούσεων σε κορύφωση άμεσου κινδύνου της παγκόσμιας ειρήνης, αναλύοντας την ολόπλευρη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία στην εξαρτημένη Ελλάδα, να σταθεί αυτοκριτικά, τονίζοντας όλα όσα έχει καταφέρει στη μακρά ιστορική πορεία του το ΚΚΕ (μ-λ), αναγνωρίζοντας ποια σελίδα της πολιτικής του παρέμβασης κλείνει και ποια νέα ανοίγει.
ΜΕΡΟΣ Γ: Η διεθνής κατάσταση
Η εργατική τάξη και ευρύτερα οι εργαζόμενες μάζες του πλανήτη βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρα αντιδραστική, αντιφατική και γεμάτη ρευστότητα παγκόσμια κατάσταση.
ΜΕΡΟΣ Δ: Για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη χώρα
Τα πενήντα χρόνια από τη μεταπολίτευση γιορτάζει φέτος η άρχουσα τάξη της χώρας. Τα γιορτάζει ενώ έχουν διαψευστεί επανειλημμένα οι φιλοδοξίες και οι στόχοι που διακήρυσσε σε όλη αυτή την πορεία.
Η εργατική τάξη στο επίκεντρο της πάλης ενάντια σε κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό
Σε κάθε καπιταλιστική κοινωνία, η εργατική τάξη είναι η τάξη που, για να επιβιώσει, διαθέτει -έναντι αμοιβής- την εργατική της δύναμη στους κατόχους μέσων παραγωγής, τους καπιταλιστές.
Για τη θεωρία των παραγωγικών δυνάμεων
Η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στις παραγωγικές δυνάμεις, τις παραγωγικές σχέσεις και την ταξική πάλη και η αντίστοιχη πολιτική πρακτική, αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το κομμουνιστικό κίνημα και για τη συγκρότηση κάθε οργάνωσης που «θέλει να είναι κομμουνιστική».
5-6-7 Ιούλη στην Αθήνα η 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)
Σε εξέλιξη βρίσκονται πανελλαδικά οι εργασίες μπροστά στην 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) και με κεντρικό σύνθημα «Η ταξική πάλη χρειάζεται επαναστατική οργάνωση και οδηγό τις επαναστατικές ιδέες».
Του Ουλιάνοφ το μειδίαμα
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και όπου έχει ανοίξει η αντιπαράθεση των κύριων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δείχνουν ότι τα πράγματα για τους λαούς και την εργατική τάξη γίνονται πιο δύσκολα.
1 2 3
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr