18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΗΝΑ| Για το όργιο βίας στα Σεπόλια: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κτηνωδία που έζησε οικογένεια συναγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ χθες στα Σεπόλια, από τις δυνάμεις καταστολής κατά το τέλος των διαδηλώσεων της 17 Νοέμβρη και μάλιστα στην πυλωτή του σπιτιού τους!

Συγκεκριμένα αφού ένα μέρος των συγκεντρωμένων στο σταθμό Λαρίσης κατέβηκε προς τα Σεπόλια για να πάρει το Μετρό και ενώ οι διαδηλώσεις είχαν τελειώσει και υπήρχε στο σημείο κι άλλος κόσμος ομάδα ΔΙΑΣ με μεγάλη ταχύτητα πέρασε ανάμεσα στο κόσμο και κατευθύνθηκε προς τη πολυκατοικία όπου ζουν οι συναγωνιστές. Εκεί χτύπησαν τη μάνα, το γιο και την κόρη της οικογένειας. Παρά τη μεγάλη αντίδραση συντρόφων τους αλλά και περαστικών συνέλαβαν τον γιο Ορέστη Καττή. Ενώ είπαν ότι θα τον μεταφέρουν στο ΑΤ Κολωνού τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Έξω από το Α.Τ. Κολωνού και ενώ διαμαρτύρονταν κόσμος του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και συνέλαβαν την κόρη της οικογένειας και ένα φίλο τους αλληλέγγυο. Ο πατέρας Δημήτρης Καττής μετά από κλωτσιά αστυνομικού έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Το πρωί στις 18/11 οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων όπου ο εισαγγελέας αποφάσισε να κατηγορηθούν για πλημμελήματα, τους άφησε ελεύθερους και όρισε δίκη για την 1η Δεκέμβρη.

Καλούμε τους εργαζόμενους το λαό και τη νεολαία να καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  τις συλλήψεις των αγωνιστών.

Το όργιο της βίας και της καταστολής, που το σύστημα και οι κολαούζοι τους εξαπέλυσαν απέναντι στους διαδηλωτές δεν κατάφερε το στόχο του να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία!

Να αναπτύξουμε τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας απέναντι στην πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, της φτώχειας και της ανεργίας, της πολιτικής που μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία!

  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα!
  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!
  • Όχι στην ποινικοποίηση των λαϊκών και νεολαιίστικών αγώνων
  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής!
  • Πάλη για δουλειά-περίθαλψη-ελευθερίες-ζωή με δικαιώματα!
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr