15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΗΝΑ| Κοινό κάλεσμα πολιτικών οργανώσεων για συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη

Αναστολή των πολιτικών δικαιωμάτων δεν δικαιούται καμία κυβέρνηση να επιβάλλει. Η συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει.

Καταγγέλλουμε την χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει για τις τέσσερις μέρες των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια

Καταγγέλλουμε το κρεσέντο βίας και αυταρχίας σχετικά με το Πολυτεχνείο, τις απειλές για… «φέρετρα» εκ μέρους του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., την είσοδο των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και την Πολυτεχνειούπολη με μαζικές συλλήψεις. Η απαγόρευση με πρόσχημα την πανδημία είναι προσχηματική.

Η άθλια κυβέρνηση ευθύνεται για όλο το χάος, την οικονομική καταστροφή και την απώλεια ζωών πολλών συνανθρώπων μας, δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία, στους αγωνιστές όλων των πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων αλλά και σε όλο το λαό, χρεώνοντας μας την καταστροφή που εξελίσσεται σαν αποτέλεσμα των δικών της πολιτικών επιλογών. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει υποχρέωση να σταματήσει την εγκληματική πολιτικής της.

Να παρθούν άμεσα πραγματικά μέτρα προφύλαξης. Όχι στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως "ευκαιρία" για το πέρασμα της πολιτικής της. Όχι στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία

Γι’ αυτό καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει σύσσωμος στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για τις σύγχρονες ανάγκες για υγεία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, τιμώντας του νεκρούς του, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε λεύτεροι, με αξιοπρέπεια και πάντα ενεργοί πολίτες, μαχόμενοι κατά των ιμπεριαλιστών, ενάντια στον πόλεμο και στην καταπίεση.

Ο λαός σώζει τον λαό. Κανένας μόνος του σεβόμενοι την υγεία μας, την υγεία του διπλανού μας, την υγεία όλου του λαού μας.

Όλοι την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 3.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ’ όπου θα ξεκινήσει η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου.

14 Νοέμβρη 2020

Καλούν οι οργανώσεις

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ (μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Κρίση και Κριτική

ΝΑΡ για την Κομουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

ΟΚΔΕ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr