18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥΣΡΕΤ ΓΚΙΟΖΟΥΠΕΚ (NUSRET GÖZÜPEK)

Ο τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Nusret Gözüpek ζει από το 2013 στην Βασιλεία της Ελβετίας και από το 2014 είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας με πολιτικό άσυλο από το Ελβετικό κράτος. Ο Nusret Gözüpek ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία μετά την αποφυλάκισή του στην Τουρκία όπου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση  τριών ετών και τεσσάρων μηνών για την πολιτική του δράση στην δίκη του TKP/ML (Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας /Μαρξιστικού Λενινιστικού).

Ο Nusret Gözüpek στην επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Γερμανία σε έλεγχο της γερμανικής αστυνομίας στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο Waldorf συνελήφθη με την δικαιολογία ότι αναζητείται από την ιντερπολ κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας.

Στις 17 Δεκέμβρη οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Χαϊδελβέργης, η δίκη δεν έγινε και με αίτημα του εισαγγελέα, ο οποίος απουσίαζε, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κράτηση του και να ζητηθεί η απόφαση πολιτικού ασύλου από τις ελβετικές αρχές και να εξεταστεί ο φάκελός του. Ο Nusret Gözüpek μεταφέρθηκε στις φυλακές Stammheim της Στουτγάρδης όπου και κρατείται, επειδή στις φυλακές της Χαϊδελβέργης είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού.

Το τουρκικό καθεστώς που δολοφονεί καθημερινά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, διαπράττει μαζικά εγκλήματα στο τουρκικό Κουρδιστάν, διώκει και φυλακίζει δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, παύει και φυλακίζει εκλεγμένους βουλευτές και δημάρχους και γενικότερα κάθε φωνή που στηλιτεύει την πολιτική των κυβερνήσεων Ερντογάν. Εκδίδει εντάλματα για τους αγωνιστές και ιδιαίτερα τους κομμουνιστές πολιτικούς πρόσφυγες και απαιτεί να απελαθούν και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Η σύλληψη και η δίωξη του Nusret Gözüpek είναι τμήμα των αντιδημοκρατικών πολιτικών που υιοθετούνται και της φασιστικοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και σε κάθε κράτος-μέλος χωριστά. Είναι μια δίωξη που δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δίωξη των γερμανικών δικαστικών αρχών είναι αποτέλεσμα των στενών σχέσεων και συμφωνιών της Γερμανίας με την Τουρκία και συνδέεται με την αντιλαϊκή συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Οι συλλήψεις των πολιτικών προσφύγων είναι μια σαφής απειλή της ΕΕ προς όλους τους αγωνιζόμενους, τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τους κομμουνιστές, για το τι τους περιμένει αν συνεχίσουν να είναι αντίπαλοι του συστήματος, αν επιμένουν στην προοδευτική και κομμουνιστική άποψη και δράση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥΣΡΕΤ ΓΚΙΟΖΟΥΠΕΚ (NUSRET GÖZÜPEK)!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ!

18-12-2021

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr