07 ΑΠΡΙΛΗ 2022

Αμερικανόφερτη πρόκληση η σημερινή φιέστα Ζελένσκι-νεοναζιστών

Τελικά ήταν πολύ χρήσιμο που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Ζελένσκι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας τηλεοπτικής περιοδείας του που έχουν οργανώσει επιμελώς οι αμερικανονατοϊκοί υποστηρικτές του. Εκεί δόθηκε ο λόγος και σε μέλος του εγκληματικού ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, τον οποίο και αυτόν άκουσαν προσεκτικά και χειροκρότησαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Έτσι, έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις και τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου: να γίνει ο πρόθυμος εμπρηστής του συνεχιζόμενου πολέμου και μοχλός πίεσης για την παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της χώρας μας στο μακελειό που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, αφότου ξεκίνησε η ρώσικη εισβολή.

Οι επικίνδυνες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης με τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νέα Σούδα και της χώρας σε προχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, με την αποστολή όπλων και τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών μετά από εντολές των Αμερικάνων, οδηγούν τη χώρα σε ευθεία αντιπαράθεση με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό και εκθέτουν τον ελληνικό λαό στις αντιπαραθέσεις των βασικών ιμπεριαλιστών που ανταγωνίζονται για τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, την παγκόσμια κυριαρχία και τις αγορές.

Τα σημερινά χειροκροτήματα στη Βουλή υπέρ των ναζιφασιστών του Τάγματος Αζόφ, των οποίων τα εγκλήματα είναι σε όλους γνωστά, αποτέλεσαν προσβολή αλλά και αποκάλυψη για τη δημοκρατία τους. Αποτέλεσαν προσβολή προς κάθε δημοκράτη, αλλά και αιτία διαφοροποίησης ακόμη και από αστικά κομμάτια που παριστάνουν τους ανίδεους για το με ποιους στελεχώνεται ο ουκρανικός στρατός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ –αφού αποχαιρέτησε την αμερικανίδα υφυπουργό Νούλαντ, δίνοντας και άλλες υποσχέσεις για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά φιλοπόλεμα σχέδια και στην περιοχή μας, τα Βαλκάνια– οργάνωσε τη φιέστα με τον Ουκρανό πρόεδρο, ως επιστέγασμα των όσων επικίνδυνων για το ελληνικό λαό πράττει. Ίδιες ευθύνες φέρει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε το δρόμο και νομιμοποίησε παραπέρα την πολιτική ευθυγράμμισης με τις ΗΠΑ. Τώρα διαμαρτύρεται υποκριτικά για τη θρασύτητα που Ζελένσκι να εμφανιστεί παρέα με ναζιστές στην ελληνική βουλή και να μιλήσει για «ελευθερία» και «Φιλικές Εταιρίες», εμπλέκοντας με επικίνδυνο τρόπο την ελληνική μειονότητα.

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης η οποία, από τη μια, ξυλοφορτώνει, συλλαμβάνει και δικάζει αντιπολεμικούς διαδηλωτές, όπως έκανε χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, και, από την άλλη, μπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους πολεμικούς-ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εντείνουν την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική τους δράση, να συμβάλουν στην οικοδόμηση πλατιού, μαζικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Καλούμε σε άμεση απάντηση από το λαϊκό κίνημα σε αυτήν την πρόκληση της κυβέρνησης και των Αμερικάνων, με την ενορχηστρωμένη φιέστα του Ζελένσκι και των ναζιστών υποστηρικτών του.

 

7/4/2022

 

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr