17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΒΟΛΟΣ| Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι απαγορεύσεις δεν θα σταματήσουν την πάλη εργαζόμενων και νεολαίας!

Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που απλώθηκε σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα (Βόλο και Νέα Ιωνία) από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας τις κυβερνητικές εντολές-διατάγματα απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και πορειών στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με κλούβες ΜΑΤ, Λιμενικούς, την ΔΙΑΣ, την ασφάλεια και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα πρόστιμα σε αγωνιστές που μοίραζαν προκηρύξεις, επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας και να κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια του. Δεν τους πέρασε !

Η απαγόρευση έσπασε και στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι συγκεντρώθηκαν σήκωσαν τα πανό τους και φώναξαν αγωνιστικά συνθήματα αντίστασης και πάλης, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εξέγερση του Νοέμβρη. Η συγκέντρωση στον Άγιο Κωνσταντίνο δέχθηκε την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι με ταχύτητα και χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, εφόρμησαν επάνω στον κόσμο. Αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την υποκρισία της κυβέρνησης και του υπουργείου δημόσιας τάξης ότι δήθεν η απαγόρευση έγινε για την προστασία της υγείας του λαού από τον κορονοϊό. Μοναδικός τους στόχος η διάλυση της συγκέντρωσης και επιπλέον με τις προσαγωγές και τα πρόστιμα επιδιώκουν να κάμψουν την θέληση και την αγωνιστική στάση ιδιαίτερα των νέων.

Ο λαός μας σήμερα απέδειξε έμπρακτα τι θα πει λαϊκή αυτοπροστασία από τον ιό. Με αποστάσεις και μάσκες, τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα. Μέτρα που καταπατήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας εξαιτίας της καταστολής!

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Να παλέψουμε απέναντι στην πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξάρτησης. Την πολιτική που αφήνει το λαό απροστάτευτο απέναντι στην πανδημία.

  • Να αφεθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες – Να αποσυρθεί κάθε κατηγορίας που τους έχει απαγγελθεί
  • Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά και δημοκρατικά μας δικαιώματα
  • Πάλη για Δουλειά-Περίθαλψη-Ζωή με δικαιώματα
  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr