17 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Για την ενίσχυση της αμερικάνικης στρατιωτικής παρουσίας στη Θεσσαλία

Σε πρωτοσέλιδο στο «Βήμα της Κυριακής» της 15 Γενάρη και με τίτλο «Λάρισα –Εμπιστευτικό» μας πληροφορεί για την μεγάλη σημασία που δίνει το αμερικάνικο Πεντάγωνο στις βάσεις που έχει , ενισχύει και επεκτείνει στην περιοχή της Θεσσαλίας με στόχο την «εποπτεία από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή».

Χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα η χώρα εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Στη Θεσσαλία, έχουμε μια διαρκή αναβάθμιση και ενίσχυση της αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής παρουσίας. Από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο μέχρι το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στο Βόλο και αλλού, ολόκληρη η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση.

Στο Στεφανοβίκειο, από τον Νοέμβρη και για 8 μήνες, μετασταθμεύει μια ολόκληρη αμερικάνικη βάση, πάνω από 150 ελικόπτερα UH-60 BLACK HAWK μαζί με το προσωπικό τους. Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, έχουν μετασταθμεύσει για ένα χρόνο 8 πανίσχυρα αμερικάνικα drone UAV MQ-9 REAPER της USAFE μαζί με το προσωπικό υποστήριξής τους. Στο λιμάνι του Βόλου κάθε τόσο ξεφορτώνεται πολεμικό υλικό ενώ στα σχέδια του ΓΕΕΘΑ είναι η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών με τη δημιουργία ναύσταθμου στον Αλμυρό Βόλου για την εξυπηρέτηση αρματαγωγών. Παράλληλα έχουμε διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με νέες υποδομές, νέα κτήρια υποστήριξης, νέα υπόστεγα κλπ με στόχο τη μεταστάθμευση στη Θεσσαλία αμερικάνικων μαχητικών αεροσκαφών καθώς και ιπτάμενων τάνκερ για την υποστήριξη των πολεμικών υπερπτήσεων…

Από τη Κρήτη και τη βάση της Σούδας η οποία επεκτείνεται, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, μέχρι την Θεσσαλία και μέχρι την Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί σε «Σούδα του βορρά», έχουμε «ένα πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Η εκποίηση του λαού και της χώρας, το βάθεμα της εξάρτησης και η πολιτική της υποτέλειας δεν είναι «η σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως θέλει να λέει η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου. Η πρόσδεση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια αποτελεί πηγή κινδύνων για το λαό μας και μετατρέπει τη χώρα σε στόχο και σε μαγνήτη αντιποίνων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αντίθετα έχουμε κάθε συμφέρον να παλέψουμε για απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, για να σταματήσει κάθε συμμετοχή και κάθε διευκόλυνση στα πολεμικά σχέδια, για να φύγουν βάσεις, ΝΑΤΟ και Αμερικάνοι. Για τη φιλία, την αλληλεγγύη, το κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ,ένας χρόνος αιματοκυλίσματος και πρωτοφανούς όξυνσης των κινδύνων για όλη την ανθρωπότητα. Ενας πόλεμος στην καρδια της Ευρώπης που αποκαλύπτει γιατί στρατιωτικοποιείται η χώρα από τους αμερικάνους αλλά και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης Αυτή η μαύρη επέτειος δεν πρέπει να περάσει σιωπηρά . Το ΚΚΕ(μ-λ) καταθέτει πρόταση πλατιάς πανελλαδικής αντιπολεμικής κοινής δράσης κατά το 3ήμερο 17-18-19 Φλεβάρη, με στόχο -στον ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία- την όσο το δυνατόν μαζικότερη κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων και του λαού μας.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία!

Μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο.

Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές φονιάδες.

Εξω οι βάσεις από την Ελλάδα - Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Όχι στον εθνικισμό, το σωβινισμό και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών.

17/1/2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr