03 ΜΑΗ 2022

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Προκλητική απόφαση και αστυνομικές προκλήσεις στο δικαστήριο

Με μια απόφαση που προσβάλλει κάθε άνθρωπο που αντίκρισε τη φρίκη μέσα από τα ντοκουμέντα με την ωμή, ομαδική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 3 Μάη η σχετική δίκη. Κατηγορούμενοι ήταν ο κοσμηματοπώλης και ο συνεργός του, καθώς και οι τέσσερις αστυνομικοί που τον «ανέλαβαν» μετά τον αρχικό ξυλοδαρμό. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη ο ένας και σε 10 χρόνια... κατ’ οίκον περιορισμό ο άλλος (!!!), ενώ οι αστυνομικοί αθωώθηκαν για όλες τις κατηγορίες.

Από την ημέρα της δολοφονίας του Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτέμβρη του 2018, και παρά τα δεκάδες βίντεο που κυκλοφόρησαν και αποκάλυπταν τη φρίκη σε όλο της το μεγαλείο, η πρώτη έγνοια των δυνάμεων του συστήματος και της αστυνομίας ήταν να βγάλουν λάδι τους δολοφόνους και να αιτιολογήσουν την αγριότητά τους, ενώ ταυτόχρονα καταδίκαζαν τον νεκρό 33χρονο. Η απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται να δικαιώνει αυτήν ακριβώς την προσπάθεια και προκλητικά να αποφαίνεται ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία εμπλοκή στην τραγική κατάληξη! Στη δικαστική αίθουσα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης και τις αντιδράσεις της οικογένειας και του κοινού, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν να προκαλούν, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τούς παρευρισκόμενους αλληλέγγυους, μεταξύ των οποίων και τη Μάγδα Φύσσα.

Τόσο η απόφαση όσο και ό,τι ακολούθησε στα δικαστήρια αποτελούν πρόκληση για κάθε δημοκράτη. Οι δυνάμεις καταστολής αισθάνθηκαν δικαιωμένες για την αγριότητά τους και με αυτή την υπεροχή συνέχισαν τις προκλήσεις ενάντια στους συγκεντρωμένους. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, οι μηχανισμοί καταστολής και το αστικό δικαστικό σύστημα, που κάθε άλλο παρά «ανεξάρτητο» είναι, επιδιώκουν να στείλουν, ξανά, ένα μήνυμα τρομοκράτησης προς το λαό: Πως η αστυνομική βία έχει το «πράσινο φως» απ΄ αυτούς, πως δεν «τιμωρείται» και πως μπορεί να ασκείται όποτε αυτοί κρίνουν, σε όποιο βαθμό και σε όποιον αυτοί κρίνουν.

Καμία απόφαση δεν μπορεί να ξεπλύνει τη φρίκη τους. Η δολοφονία του Κωστόπουλου και η απόφαση του δικαστηρίου, θα θυμίζουν πάντα ότι το σύστημα αυτό δίνει όλο το χώρο στις φασιστικές/ρατσιστικές πρακτικές να ανθίσουν. Ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης όχι απλώς δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, (πόσο μάλλον όταν δεν εμπίπτει στις καθεστωτικές «νόρμες») αλλά δεν διστάζει και να καυχηθεί για την αγριότητα που δείχνει απέναντί της.

Ο λαός πρέπει να αντισταθεί στη δολοφονική τους πολιτική, να αντισταθεί στη φασιστικοποίηση! Να καταδικάσει μαζικά τις φασιστικές, ρατσιστικές και δολοφονικές πρακτικές του συστήματος και των οργάνων του!

Tρίτη 4/5/2022

 

 

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr