10 ΙΟΥΝΗ 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό - Τετάρτη 15 Ιούνη, στις 9 π.μ., έξω από το Εφετείο

Το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί στη συγκέντρωση την

 Τετάρτη 15 Ιούνη, στις 9 π.μ., έξω από το Εφετείο

 

Με μαζικούς αγώνες θα τσακιστεί ο φασισμός!

Την Τετάρτη 15 Ιούνη στο Εφετείο Αθηνών, ξεκινάει η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, τα στελέχη της φασιστικής οργάνωσης είχαν καταδικαστεί για τρία κακουργήματα (δολοφονία Π. Φύσσα, απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιων ψαράδων, απόπειρα ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ) και για σειρά άλλα αδικήματα. Αυτή η πρωτόδικη απόφαση δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα και στους θεσμούς του, τη στιγμή που η συνολική του πολιτική απόφαση και κατεύθυνση είναι ενάντια στο λαό, στις κατακτήσεις του και στα δημοκρατικά του δικαιώματά. Αυτοί είναι, άλλωστε, εκείνοι που ήδη αποφυλάκισαν καταδικασμένους χρυσαυγίτες (Ηλιόπουλος, Μίχος, Παπαβασιλείου, Τσακανίκας, Γρέγος, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος) ή επιχείρησαν κάτι τέτοιο με φαιδρά επιχειρήματα, όπως στην περίπτωση του Πατέλη, πριν λίγους μήνες.

Το κλίμα που πασχίζει να διαμορφώσει το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό συνολικά στην κοινωνία, χαρακτηρίζεται από την ένταση της φασιστικοποίησης. Την ίδια στιγμή που απεργίες και κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας καταδικάζονται και καταστέλλονται... πριν καν ανακοινωθούν, οι δολοφόνοι φασίστες της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζονται με το γάντι. Την ίδια στιγμή που αγωνιστές κρατούνται σε ομηρία με πολύμηνες δικαστικές διαμάχες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις (17 Νοέμβρη 2020, 6 Δεκέμβρη 2020), οι χρυσαυγίτες νεοναζί απολαμβάνουν τον «αέρα της ελευθερίας» τους και συγκροτούν μάλιστα νέες ομάδες και φασιστικά μορφώματα (όπως οι «Έλληνες για την πατρίδα» του Κασιδιάρη).

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του λαού και της νεολαίας! Μόνο με τους δικούς μας επίμονους και αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις των νεοναζί δολοφόνων!

Εν όψει της νέας δίκης, καλούμε στη Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Τετάρτη 15 Ιούνη, στις 9 π.μ.

 

 

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr