Δημοκρατικά Δικαιώματα
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ| Καταγγελία για την παρουσία του Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου
Η κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει στο Θεσπρωτικό λαό την προκλητική παρουσία του απογόνου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου.
Καταγγελία για τον νεο γύρο προστίμων από την Περιφέρεια Αττικής
Λίγο πριν τη λήξη 5ετίας, η Περιφέρεια Αττικής απειλεί με εξοντωτικά πρόστιμα συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26/5/2019.
Κοινή δήλωση οργανώσεων: Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις - υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τους αγώνες, Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ, Προπύλαια
Ο καταιγισμός συνδικαλιστικών διώξεων της τελευταίας περιόδου αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του συστήματος. Δεκάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι και εργάτες είναι αντιμέτωποι με πλήθος διοικητικών αλλά και ποινικών διώξεων εξαιτίας της συνδικαλιστικής – πολιτικής δράσης τους.
Αθώωση για 136 εργαζόμενους, ποινή φυλάκισης με αναστολή στη διοίκηση του σωματείου
Στα τέλη του Απρίλη εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση σχετικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της Energean, σέρνοντας στα δικαστήρια 146 απολυμένους απ’ τα Πετρέλαια Καβάλας. Η ποινική δίωξη είχε έρθει σε συνέχεια της αστυνομικής εισβολής στις εγκαταστάσεις για λογαριασμό της εργοδοσίας τα ξημερώματα της 21ης Δεκέμβρη 2021, με την οποία έσπασε η απεργιακή κινητοποίηση και συνελήφθησαν επί τόπου 10 εργαζόμενοι, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε όλους τις επόμενες μέρες.
ΑΘΗΝΑ | Κάλεσμα σε σύσκεψη για την διοργάνωση της διαδήλωσης εναντία στις διώξεις
Κάλεσμα προς όλες τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε σύσκεψη την Παρασκευή 10 Μάη, στις 6.30 μμ: Για την ανάγκη ολόψυχης και αποφασιστικής στήριξης της διαδήλωσης ενάντια στις συνδικαλιστικές –πολιτικές διώξεις που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ στα Προπύλαια
Καταγγελία στο Δήμο Ηρακλείου: Η φίμωση της λαϊκής πάλης δε θα περάσει!
Καταγγέλλουμε τον Δήμο Ηράκλειου για την μαύρη, αντιδραστική, αντιδημοκρατική εκστρατεία φίμωσης και απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης πολίτικων ιδεών. Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, κοινοποίησε στο ΚΚΕ(μ-λ) που καλεί τον λαό σε ΑΠΟΧΗ από την φάρσα των ευρωεκλογών, αλλά και σε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν με ψηφοδέλτιο, τον τιμοκατάλογο των δυσβάστακτων προστίμων για αφισοκόλληση.
«Βιομηχανία» συνδικαλιστικών-πολιτικών διώξεων! Στις κεντρικές αιχμές του κινήματος η πάλη για την ανατροπή τους!
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την ομοβροντία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων που έχει ξεσπάσει σε πολλούς χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
ΛΑΡΙΣΑ | Χτύπημα της συγκέντρωσης έξω από συναυλία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ! Νέα Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση των Σάββατο 30/3!
Καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την χθεσινη καταστολή απέναντι σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από τη συναυλία που στήθηκε από τα κομάντο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Εργαζόμενοι και λαός ήρθαν αντιμέτωποι με τις ασπίδες, τα χημικά και τις κρότου λάμψης των δυνάμεων καταστολής.
Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα για αφισοκόλληση στο ΚΚΕ(μ-λ) απ΄ τον Δήμο της Αθήνας
Την ακύρωση των προστίμων για αφισοκόλληση, που είχε επιβάλει στο ΚΚΕ(μ-λ) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών του Ιούνη του 2023, ανακοίνωσε ο Δήμος της Αθήνας, με σχετικό έγγραφό του, με το αιτιολογικό της «αναρμοδιότητας».
Όχι στη φίμωση της πολιτικής άποψης! Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας - Τετάρτη 14/2
Το ΚΚΕ(μ-λ) ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, Τετάρτη 14 Φλεβάρη, 2:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αθήνας, Αθηνάς 63
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr