23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Με το βλέμμα στραμμένο στα κέρδη των εντολέων του

Κλιμάκωση των καταναγκασμών, των προστίμων και της πολιτικής διάλυσης των δομών περίθαλψης επιφύλαξε το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη. Η κίνηση της εορταστικής αγοράς και της καπιταλιστικής οικονομίας για το επόμενο κρίσιμο δίμηνο είναι ο βασικός στόχος των νέων μέτρων που εξήγγειλε. Αυτά θα οδηγήσουν σε επί πλέον αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, μέσα σε μια πανδημική κατάσταση που ήδη έχει ξεφύγει. Η «ατομική ευθύνη» που συνεχώς επικαλείται η κυβέρνηση θα είναι αδύνατον να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τους πάνω από 17.000 θανάτους μέχρι στιγμής και όσους ακολουθήσουν.

 

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού είναι διάσπαρτο με προκλητικές διαστρεβλώσεις, όπως:

·      «Κυβέρνηση και κοινωνία υπογράψαμε συμβόλαιο τιμής να μην ξανακλείσουμε». Συμβόλαιο ποιοι με ποιους; Αυτοί που αδιαφορούν ακόμη και για τις εισηγήσεις των δικών τους υγειονομικών επιτροπών και εκβιάζουν-θυσιάζουν το λαό, με αυτούς που θυσιάζονται αβοήθητοι - είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

·      «Θα σταθούμε δίπλα τους», είπε για το υγειονομικό προσωπικό της Β. Ελλάδας, όταν όλοι τους καθημερινά καταγγέλλουν την ασφυκτική-απελπιστική κατάσταση των νοσοκομείων.

·      «Επιλέγουμε την προτροπή και την ενθάρρυνση» όταν οι ανεμβολίαστοι στοχοποιούνται και εξοντώνονται κοινωνικά και οικονομικά.

·      Και φυσικά κρύβεται πίσω από την γνωστή "καραμέλα" τού «έτσι κάνουν όλοι παντού στον κόσμο», καλώντας μας να αποδεχτούμε ως νομοτέλεια την κυριαρχία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

  Όλο και λιγότερο οι προτάσεις των (ει)δικών θα αποτελούν το άλλοθι μιας καθαρά πολιτικής-ταξικής επιλογής που θυσιάζει ζωές, ελευθερίες και δικαιώματα. Η αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους ενήλικες, η άρνηση ακόμη κι αυτών των τεστ για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους, επιδιώκεται να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή τους. Παράλληλα, ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών ουσιαστικά γίνεται υποχρεωτικός, ενώ ο εκβιασμός με την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού στο 7μηνο είναι ωμός. Η εκκλησία, ωστόσο, παραμένει στο απυρόβλητο ως δεξαμενή συντήρησης και οπισθοδρόμησης.

Το κυλιόμενο ωράριο εργασίας είναι τρανή απόδειξη της άρνησης αγοράς νέων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της πρόσληψης επιπλέον προσωπικού σ’ αυτά. Αποτελεί όμως και ομολογία υπερμετάδοσης εκεί του ιού που, πέρα από την αναστάτωση των εργαζομένων, ελάχιστα αποτελέσματα θα έχει, αφού τα ωράρια-λάστιχο ήδη επιβάλλονται από τους εργοδότες νόμιμα και στην πράξη, με το 8ωρο να καταπατείται συστηματικά. Μετά από όλα αυτά, ακολουθείται η πεπατημένη της εντατικοποίηση των ελέγχων από τους πάσης φύσης μηχανισμούς καταστολής και το φόρτωμα του λαού με νέα υπέρογκα πρόστιμα.

Αποτελεί πρόκληση να βαφτίζεται «ενίσχυση» του ΕΣΥ η διεύρυνση του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου μέσα και γύρω από αυτό και η σκανδαλώδης διοχέτευση χρήματος στους κλινικάρχες. Και είναι εξοργιστικό να έχουν απολυθεί 7.000 στη πλειοψηφία τους μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι για να «αναπληρωθούν» με συμβασιούχους λίγων μηνών. Καμιά νέα θέση εργασίας δεν δημιουργείται στα νοσοκομεία, αντίθετα μένουν ακάλυπτες και μειώνονται οι υπάρχουσες, όσες επιστρατεύσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση. Λείπουν χιλιάδες κλίνες απλές και ΜΕΘ, λείπουν δεκάδες χιλιάδες υγειονομικοί, λείπουν νέα νοσοκομεία και δομές α/βάθμιας περίθαλψης κι αυτό το γνωρίζει ο λαός.

Μετά από όλα αυτά, τι μένει; Να ομολογείται ανοιχτά και να δικαιολογείται από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση η «διαλογή» του ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει λόγω ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών και μέσων και η μακάβρια «ρουτίνα» των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Έκλεισαν πάνω από 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και αυτό το ονομάζουν «ανοιχτά σχολεία». Συμπιέζονται και βάζουν λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό το αποκαλούν «αποκλιμάκωση της ανεργίας». Υπάρχει φτωχοποίηση σε μαζική πλέον κλίμακα και αυτό το λένε «ανάπτυξη». Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους! Μίλησε ο Μητσοτάκης για «τείχος ανοσίας που έχει κτιστεί στην Ευρώπη»(!), την ώρα που εξαντλούνται παντού οι ΜΕΘ, καραντίνες επανέρχονται τοπικά (στη Γερμανία) ή γενικά (στην Ολλανδία) και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους έχουν διογκώσει τη θρησκοληψία, τον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό αλλά και τον φασισμό.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και οι νεολαία έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι από τις εξελίξεις και στο μέτωπο της πανδημίας. Δεν έχουν κανένα λόγο να υποστείλουν τους αγώνες τους για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, για την υπεράσπιση της υγείας και της ίδιας της ζωής τους.

20/11/2021  Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr