27 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021

Ενώ η πανδημία καλπάζει επικίνδυνα…Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης συγκαλύπτουν τη μη αντιμετώπισή της και ρίχνουν ξανά την ευθύνη στο λαό!

Τα ημερήσια κρούσματα απ’ την πανδημία του COVID-19 ξεπερνούν τις 4.000. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 20.000 απ’ το ξεκίνημα της πανδημίας. Εκατοντάδες οι διασωληνωμένοι, με το σύστημα περίθαλψης και το αποδεκατισμένο υγειονομικό προσωπικό να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Και οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες από την επέλαση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον»: δέκα, δώδεκα, ακόμη και είκοσι χιλιάδες κρούσματα καθημερινά! Και παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση και η ντόπια άρχουσα τάξη συνεχίζουν στην ίδια πολιτική: καμιά πραγματική αντιμετώπιση της πανδημίας, καμιά προστασία του λαού, φόρτωμα για πολλοστή φορά της ευθύνης στον ίδιο το λαό!

Τα νέα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση είναι ενδεικτικά της απροθυμίας της αλλά και της αδυναμίας της να αλλάξει ρότα:

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το μόνο που έχει να προτείνει η κυβέρνηση είναι... διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, απολυμαντικό και... πρόστιμα στους παραβάτες.

Μόνο της μέλημα, να μην διαταραχθεί η «εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» κατά τη διάρκεια της λεγόμενης εορταστικής περιόδου και, κυρίως, να μην παρεκκλίνει από την ξεκάθαρη και πολυεπιχειρηματολογημένη πολιτική της όχι μόνο να μην δώσει δεκάρα παραπάνω για το σύστημα περίθαλψης, αλλά και να περικόψει εκατοντάδες εκατομμύρια όπως κατέγραψε ο προϋπολογισμός του 2022.

Επιπλέον, η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της τρέμουν στην ιδέα ότι θα χρειαστεί να ενισχύσουν οικονομικά το λαό, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στο ενδεχόμενο ενός λοκντάουν. Γιατί μπορεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να έχουν ισχύ μέχρι τις 3 Γενάρη, αλλά τίποτε δεν αποκλείει να υπάρξουν ανατροπές. Ανατροπές από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση της ΝΔ που, ανερμάτιστη, συνεχίζει να κινείται με παλινωδίες, αντιφάσεις και πάντα με τα μάτια στραμμένα στις επιταγές των ιμπεριαλιστών. Αυτές οι παλινωδίες και αυτές οι αντιφάσεις, σε συνδυασμό με το συνολικότερο αντιλαϊκό προσανατολισμό της κυβέρνησης, τους εξαναγκασμούς, τη σκοταδιστική ακροδεξιά ρητορική ανώτερων κυβερνητικών στελεχών και την επηρμένη

αρλουμπολογία του πρωθυπουργού, είναι που τροφοδοτούν το κύμα δυσπιστίας μεγάλου κομματιού του λαού το οποίο επιχειρείται να χειραγωγηθεί από κάθε λογής ακροδεξιές και σκοταδιστικές δυνάμεις.

Καμιά κουβέντα, βέβαια, για άνοιγμα νέων ΜΕΘ και Νοσοκομείων, για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για πραγματικά μέτρα προστασίας σε εργοστάσια και σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σχολεία και σε πανεπιστήμια (εκεί η υποκρισία τους εξαντλείται στον «έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού»), κι όπου αλλού ο συνωστισμός επιβάλλεται απ’ την ίδια τη φύση και τη λειτουργία του εξαρτημένου καπιταλισμού «μας».

Κανένα μέτρο για μαζικά, δωρεάν αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ, για δωρεάν μάσκες και άλλα μέσα προστασίας, παράλληλα με τον εμβολιασμό του λαού. Αυτοί που δεν φείδονται του οικονομικού κόστους εκατομμυρίων για τα νέα εξοπλιστικά των αμερικανονατοϊκών, για τον εξοπλισμό της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής, ή για συναυλίες της πλουτοκρατίας ενόψει «εορτών», δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για την υγεία και την περίθαλψη του λαού.

Με τα μέτρα τους αυτά μάλιστα δηλώνουν πως πρόκειται να συνεχίσουν την ίδια εγκληματική πολιτική, την πολιτική που στο επίκεντρο της δεν έχει τον άνθρωπο, αλλά το καπιταλιστικό κέρδος και τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων αφεντικών.

Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση επιδιώκει όχι μόνο να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες για τη διάλυση του συστήματος περίθαλψης και για το γεγονός πως καταδικάζει το λαό να βρεθεί στο έλεος της πανδημίας, αλλά και να επιδείξει προς τα ξένα αφεντικά ότι θα συνεχίσει να επιφυλάσσει για το λαό μας ρόλο πειραματόζωου. Ούτε το “λοκντάουν”, ούτε η λεγόμενη «ανοσία αγέλης» αποτελούν απάντηση στην πανδημία. Η ελπίδα μπορεί να δοθεί μόνο από τη μαζική αγωνιστική διεκδίκηση του λαού!

ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΜΜΜ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!

ΓΙΑ ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕΘ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!

26/12/2021

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr