ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Απαγόρευση αμβλώσεων στις ΗΠΑ
Ο ιμπεριαλισμός χρειάζεται υπάκουους στρατιώτες – το κεφάλαιο χρειάζεται υποταγμένους εργάτες… Το σύστημα επιτίθεται στους λαούς - η γυναίκα στοχοποιείται Ανάπτυξη του γυναικείου κινήματος – δυνάμωμα του ταξικού αγώνα
Εκδηλώσεις από το πολιτικό διήμερο των Νεολαίων του ΚΚΕ (μ-λ) στη λίμνη Πλαστήρα (7-8 Μάη) για το μ-λ ρεύμα 2022
Για το μ-λ ρεύμα στην ΕλλάδαΟι εισηγήσεις του διήμερου στη λίμνη ΠλαστήραΣτις 7-8 Μάη/2022 πραγματοποιήθηκε διήμερο εκδηλώσεων των Νέων του ΚΚΕ(μ-λ) στη λίμνη Πλαστήρα. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με θέμα το Μαρξιστικό – Λενινιστικό ρεύμα στην Ελλάδα
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
Χαίρεται και αγαλλιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τελείωσε και επίσημα η περίοδος της λεγόμενης «αυξημένης εποπτείας» που ξεκίνησε με την κυβέρνηση Σύριζα.
Το όργιο καταστολής δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο! Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας!
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε φοιτητή από άνδρα των ΜΑΤ, την Πέμπτη 26/05 στον χώρο του ΑΠΘ. όπου δέχτηκε μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λιπόθυμος, με σοβαρούς τραυματισμούς. Ευτυχώς που δεν είχαμε χειρότερα!
Μία επίσκεψη και μία «ιστορική ομιλία», μνημείο υποτέλειας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η συνάντηση με Μπάιντεν και η ομιλία στο Κογκρέσο, στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, σφραγίστηκε από την άνευ όρων ευθυγράμμισή του με τις απαιτήσεις και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών
Καταγγελία για την απαγόρευση πορείας της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την επέτειο της Νάκμπα
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την αστυνομία που απροκάλυπτα απαγόρευσαν την αυτοκινητοπορεία που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 Μάη από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς την Ισραηλινή Πρεσβεία για την σημαντικότερη επέτειο - τη Νάκμπα
Η 9 Μάη ανήκει στους λαούς και όχι στους ιμπεριαλιστές Δύσης και Ανατολής!
Τα ξημερώματα της 9 Μάη του 1945, ΕΣΣΔ, ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία υπέγραψαν με την  ναζιστική Γερμανία την άνευ όρων συνθηκολόγησή της. Το τέρας του ναζισμού είχε ηττηθεί, οι λαοί είχαν νικήσει.Πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών τους, οι Δυτικοί ιμπεριαλιστές έψαχναν να βρουν τους τρόπους να στρέψουν τα όπλα τους κατά της ΕΣΣΔ, που είχε γίνει το σύμβολο του αγώνα όλων των λαών ενάντια στο πιο φριχτό και δολοφονικό τέρας που είχε γεννήσει μέχρι τότε το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και που δεν στάθηκε ούτε αυτό ικανό να νικήσει τον μεγάλο τους εχθρό: το κομμουνιστικό κίνημα.
Παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, ο λαός συνεχίζει να αγωνιά και να υποφέρει
Μια θορυβώδη προσπάθεια έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να κουκουλώσει την τεράστια λεηλασία που έχουν υποστεί τα λαϊκά νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες. Δίνουν και παίρνουν στα καθεστωτικά ΜΜΕ οι διθύραμβοι για την «τολμηρή» κυβερνητική πρωτοβουλία. «Θριαμβευτικοί» οι τόνοι στο συνέδριο της ΝΔ για την κυβερνητική «αποφασιστικότητα». Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να διασκεδάσει τη λαϊκή οργή που φουντώνει.
Αμερικανόφερτη πρόκληση η σημερινή φιέστα Ζελένσκι-νεοναζιστών
Τελικά ήταν πολύ χρήσιμο που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Ζελένσκι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας τηλεοπτικής περιοδείας του που έχουν οργανώσει επιμελώς οι αμερικανονατοϊκοί υποστηρικτές του.
Σχετικά με τη σύσκεψη για συνυπογραφή κοινής δήλωσης Οργανώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε την Τετάρτη 30/3 στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του ΝΑΡ, με θέμα τη συνυπογραφή μιας κοινής δήλωσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και πάρσιμο σειράς πρωτοβουλιών, συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΥ!
Ανακοίνωση αριστερών εφημερίδων απέναντι στην νεα τροπολογία λογοκρισίας
Στόχος τους οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες! ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΉΜΑΤΑ!
Η φασιστικοποίηση δεν έχει πάτο! «Στη ζούλα», μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τροπολογία στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, με την προσθήκη μιας νέας παραγράφου (παράγραφος 6), σύμφωνα με την οποία μια καταδίκη -ακόμα και για πλημμέλημα- σε ποινή μέχρι 3 χρόνια, δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (ακόμα και μετά από άσκηση έφεσης), ή δυνατότητα μετατροπής της, με αποτέλεσμα την άμεση φυλάκιση αυτού που καταδικάστηκε! Κανέναν δεν πείθουν τα υποκριτικά προσχήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν αυτή η τροπολογία έρχεται να απαντήσει στα φαινόμενα «οπαδικής βίας», τέλεσης κλοπών και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Υποκριτική η στάση αστών και ιμπεριαλιστών απέναντι στους πρόσφυγες - Αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες!
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την εισβολή των Ρώσων ιμπεριαλιστών και τον άγριο ανταγωνισμό τους με τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές φονιάδες, έβγαλε ξανά ωμά και σε μεγάλη έκταση το πρόβλημα της προσφυγιάς και τις πραγματικές του αιτίες.
Να σταματήσουμε τον άδικο πόλεμο! Πάλη για ειρήνη, ψωμί, περίθαλψη, δουλειά!
Στην οικονομική κρίση που έφερε τα μνημόνια, προστέθηκαν η πανδημία που μας στέρησε ζωή και δικαιώματα, αλλά δυστυχώς και ο πόλεμος. Η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απέναντι στις επιδιώξεις των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και για εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών πυραύλων, ανησυχεί τους λαούς όλου του κόσμου.
ΜΕΤΡΑ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ - Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας!
Με ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη, χθες, και των υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ, σήμερα, εξαγγέλθηκαν μέτρα δήθεν «ανακούφισης» από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις που γονατίζουν τον εργαζόμενο λαό και εξαπλώνουν τη φτώχεια.
ΟΛΟΙ στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τρίτη 15/3, στις 7μμ στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη βουλή.
Μπροστά στις πολύ επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις με τον αδικο αντιδραστικό πόλεμο και την παρόξυνση της ενδο-ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας, στην Ουκρανία, που φέρνουν πιό κοντά τον ενδεχόμενο της αλληλοσφαγής των λαών στον πλανήτη.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr