13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Ζήσε Μάη μου! (αλλά πώς ζεις μέχρι τότε;…)

«Κοινωνικό» πακέτο Μητσοτάκη

Να διεκδικήσουμε μισθούς, συντάξεις στο κόστος της ζωής!

Τα μέτρα για την… ανακούφιση της εξαθλίωσης των εργαζομένων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αποτελούν μία τρανταχτή κοροϊδία, έναν εμπαιγμό για κάθε εργαζόμενο:

• Η αύξηση του βασικού μισθού παραπέμπεται για τον Μάη του ’23 και μέχρι τότε θα γίνεται συζήτηση για τα ψίχουλα που θα δοθούν.

• Η περίφημη αύξηση 6% στους συνταξιούχους γίνεται υπό προϋποθέσεις και δεν αφορά όλους, την ώρα που ο πληθωρισμός ξεπερνάει το 12% και ενώ έχουν πετσοκοφτεί τον προηγούμενο χρόνο οι λεγόμενες «επιστροφές αναδρομικών».

• Η λεγόμενη «κοινωνική στέγη» είναι ένα είδος ΣΔΙΤ με το κράτος εγγυητή και όπου το εργολαβικό κεφάλαιο βγαίνει πολλαπλώς κερδισμένο, ενώ η αύξηση της επιδότησης της φοιτητικής στέγης που ενθαρρύνει τη… συγκατοίκηση και η αντίστοιχη αύξηση της επιδότησης για το εκ νέου ξήλωμα των καυστήρων αερίου και η αντικατάσταση τους με… καυστήρες πετρελαίου μόνο -πικρά- γέλια προκαλούν σε λαό και νεολαία.
Αν οι «Βερσαλλίες» της κυβέρνησης θεωρούν πως με αυτά τα ψίχουλα και τα -ληγμένα- παυσίπονα θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσει ο εργαζόμενος λαός το χειμώνα, πραγματικά είναι αλλού -ταξικά!- νυχτωμένες!

Το επιχείρημα ότι ο πληθωρισμός είναι «εισαγόμενος» λόγω πολέμου δεν πείθει: και γιατί η κυβέρνηση, μπλεγμένη στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ουσιαστικά συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και γιατί -πριν τον πόλεμο- με την πολιτική της (χρηματιστήριο ρύπων και ενέργειας, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ.λπ.) έχει συμβάλει στην εκτίναξη των ενεργειακών τιμών.

Εξάλλου, με την πολιτική της προστατεύει την οργανωμένη κερδοσκοπία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Είναι αλήθεια –όπως δηλώνεται δια του ανεκδιήγητου Υπουργού Ανάπτυξης– ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει κάποια δημοσιονομικά περιθώρια για να ξεγελάσει το λαό με κάποια πιο… παχουλά ψίχουλα. Δέσμια, όμως, της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές-δανειστές δεν μπορεί να παραχωρήσει έστω και αυτά τα λίγα που οι προστάτες της (Γερμανοί, Γάλλοι) δίνουν στους δικούς «τους» λαούς (που και αυτά ακόμη δεν ικανοποιούν τις εργαζόμενες μάζες των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων της ΕΕ)!
Η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη από τις εξελίξεις με την άνοδο των επιτοκίων και παρακολουθεί καθηλωμένη την αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας, την ίδια στιγμή που τα ντόπια και ξένα μονοπώλια –ειδικά αυτά της ενέργειας– θησαυρίζουν!
Χρησιμοποιεί –όπως καλά αντέγραψε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που το καθιέρωσε πρώτη– τη γνωστή ταχτική των επιδομάτων κοινωνικής επαιτείας, που και την κοινωνική εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζουν αλλά και εξευτελίζουν την υπόσταση του εργαζόμενου-μισθωτού που θέλει να μπορεί να ζει από το μισθό και την αξία που αυτός παράγει.

Είναι φανερό πως ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτε να περιμένει από την πολιτική επιχρίσματος της κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθεί η κυβέρνηση!

Δεν έχει τίποτε να περιμένει από μία άλλη κυβερνητική αλλαγή ή εναλλαγή, με όποια σύνθεση και αν αυτή σερβιριστεί.

Μόνο στους δικούς του αγώνες μπορεί να στηριχτεί. Μόνο με τους αγώνες στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις που να αντιστοιχούν στο κόστος της ζωής, με κινητοποιήσεις στις γειτονιές που θα απαιτούν να παρθούν πίσω οι θηριώδεις αυξήσεις στην ενέργεια και γενικότερα οι αυξήσεις στα κοινωνικά και καταναλωτικά αγαθά –μόνο μέσω αυτού του δρόμου– μπορεί να ανατραπεί η πολιτική της ακρίβειας και της εξαθλίωσης!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr