18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ| Διάλυση μαχητικής πορείας, τρομοκρατία και προσαγωγές

Mε σχεδόν διπλάσιο κόσμο από άλλες φορές και αρκετούς νέους και νέες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στην Ηγουμενίτσα που καλούσαν οι οργανώσεις ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Μ-Λ ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία.Το ΚΚΕ(μ-λ) προπαγάνδιζε την συγκέντρωση μέρες πριν με πανό στην πόλη, ανακοινώσεις σε τοπικά μέσα και με μοίρασμα προκήρυξης. Ήταν η μοναδική συγκέντρωση στην πόλη. Το Εργατικό Κέντρο (ΠΑΜΕ) παρότι είχε βγάλει μια ανακοίνωση, μιλώντας γενικά και αόριστα για εκδηλώσεις, τελικά δεν έκανε τίποτα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ (ολιγομελή αντιπροσωπεία σωματείων) κατέθεσαν στεφάνι το πρωί στο μνημείο.

Η συγκέντρωση των οργανώσεων ήταν μαχητική, πλαισιώθηκε από κόσμο, έγιναν χαιρετισμοί και ακολούθησε πορεία με συνθήματα αντιφασιστικά, αντιιμπεριαλιστικά και καταγγελίας της απαγόρευσης και της καταστολής. Κατά τη διάρκεια της πορείας και αφού είχε διανύσει σχεδόν το μισό της διαδρομής, εμφανίστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου την περικύκλωσαν και ζήτησαν να διαλυθεί, απειλώντας και επιχειρώντας να πιάσουν κόσμο τραβώντας τον μέσα από τα μπλοκ των οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να φύγει η αστυνομία, προσπάθησαν υποχωρώντας να ανασυγκροτηθούν για να φτάσουν στο χώρο του μνημείου από άλλη διαδρομή.

Μέσα σε λίγη ώρα το κέντρο της πόλης και οι γύρω δρόμοι αστυνομοκρατούνταν, έρχονταν από παντού προκαλώντας και κυκλώνοντας συναγωνιστές, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να γλιτώσουν κόσμο από τα χέρια τους. Ήταν αποφασισμένοι να μην μας αφήσουν να συνεχίσουμε ούτε κατά τριάδες. Τελικά έγιναν 8 προσαγωγές όπου μετά από ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή προστίμων. Η επιχείρηση καταστολής είναι πρωτόγνωρη για την πόλη και την περιοχή μας. Για την καταδίκη της κρατικής βίας και καταστολής οι οργανώσεις καλούν σε νέα συγκέντρωση την Πέμπτη στις 6μμ στον πεζόδρομο.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr