18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ| Η απαγόρευση δεν πέρασε!

Τα αγωνιστικά τμήματα λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα, έσπασαν το κλίμα φόβου και σιωπής, και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, τα ΜΑΤ, τις αύρες κ.λπ., που έζωσαν τις πόλεις της χώρας. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΣΠΑΣΕ!

To ίδιο και στην πόλη μας, χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές-νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους- που αψήφησαν την απαγόρευση κρατώντας τη φλόγα της εξέγερσης ζωντανή, και φέρνοντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου, πλαισίωσαν τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και την πορεία που ακολούθησε, πορεία στην οποία καλούσαν το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που συντονισμένα καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απόφαση πλήρους απαγόρευσης των συναθροίσεων για τις μέρες του Πολυτεχνείου...

Παρά την εμετική λασπολογία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δυσφημίσουν την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου...

Παρά την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, από τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη γραμμή του "συμβολικού" γιορτασμού που έδινε κι έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες...

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας, προσαγωγών και συλλήψεων στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σε όλη τη χώρα .

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στην Ηγουμενίτσα από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που τους περικύκλωσαν και τους ακολουθούσαν κυνηγώντας τους και προχωρώντας τελικά σε 7 προσαγωγές . Η λύσσα με την οποία επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές και συγκεντρωμένους που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αποδεικνύει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της υγείας του λαού.

Στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί, ήταν και παραμένει το ξερίζωμα της μνήμης του Πολυτεχνείου, η απογύμνωση της επετείου από το αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό μήνυμά της.

Ό,τι και να κάνει το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοί του, κυβερνητικοί και μη, το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό. Και η απαγόρευση της 47ης επετείου θα βαραίνει για πάντα τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς υπαλλήλους του κεφάλαιου και των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση καταγγελλίας της κρατικής καταστολής την Πέμπτη 6μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά και δημοκρατικά μας δικαιώματα

• Πάλη για Δουλειά-Περίθαλψη-Ζωή με δικαιώματα

• Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής

• Να αποσυρθούν τα πρόστιμα από τους αγωνιστές

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr