21 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Καταγγελία αριστερών οργανώσεων για το όργιο κρατικής καταστολής στις 17/11

Καταγγέλλουμε το όργιο κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας στην πόλη μας το απόγευμα της Τρίτης 17/11, στην προγραμματισμένη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσα απ΄ την ωμή βία που εξαπέλυσε σε ολόκληρη τη χώρα στη διάρκεια των διαδηλώσεων έδειξε για μια ακόμη φορά τις εχθρικές διαθέσεις της απέναντι στο λαό. Έπνιξε στα χημικά και χτύπησε βάναυσα τους διαδηλωτές, φόρτωσε σε κόσμο άδικες προσαγωγές, συλλήψεις και υπέρογκα πρόστιμα, με πρόσχημα τον υγειονομικό κίνδυνο σε συγκεντρώσεις στις οποίες παραδειγματικά τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στο Ηράκλειο, από νωρίς το μεσημέρι, το κέντρο της πόλης γέμισε με αστυνομικές δυνάμεις διαμορφώνοντας ένα σκηνικό που φέρνει στη μνήμη του λαού μας μαύρες εποχές. Οι κατασταλτικές δυνάμεις ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης προκειμένου να μην μπορέσει ο κόσμος να τιμήσει την εξέγερση του Νοέμβρη. Όχι μόνο περικύκλωσαν την πλατεία Ελευθερίας για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση, αλλά πραγματοποίησαν εντελώς αναίτια πάνω από 140 προσαγωγές σε κόσμο συγκεντρωμένο στην πλατεία και περαστικό που κυκλοφορούσε στο κέντρο, χτύπησαν το μπλοκ του ΦΣ Ιατρικής, για να στριμώξουν τελικά τους προσαχθέντες κατά δεκάδες σε κλούβες χωρητικότητας έξι ατόμων, την ίδια στιγμή που επικαλούνταν πως η παρουσία τους είχε στόχο την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών. Και όλα αυτά την στιγμή που υπήρχαν από πριν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ! Τα υπέρογκα και άδικα πρόστιμα που φορτώθηκαν σε δεκάδες μέλη πολιτικών οργανώσεων, συλλογικών φορέων και πολιτών ήρθαν σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό και να περάσει το μήνυμα πως όποιος σηκώνει κεφάλι θα έχει αντίστοιχες κυρώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επέμβαση εμπόδισε τελικά τον κόσμο της πόλης μας να διαδηλώσει στις 17 Νοέμβρη, αυτό που φάνηκε σε όλη τη χώρα με την οξυμένη καταστολή που επιβλήθηκε στις συγκεντρώσεις είναι ότι η κυβέρνηση φοβάται. Φοβάται που παρά την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, παρά τις απειλές για πρόστιμα έως και 900 ευρώ στους συμμετέχοντες και έως και 5.000 ευρώ στους διοργανωτές, παρά την ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, ο κόσμος σήκωσε κεφάλι και βγήκε στους δρόμους αμφισβητώντας την απαγόρευση. Φοβάται ότι ο λαός δε θέλει να ξεχάσει το τι σηματοδότησε το Πολυτεχνείο. Φοβάται τον κόσμο που βλέπει εδώ και τόσους μήνες την κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να μην ενισχύει τα νοσοκομεία της χώρας, να μην κάνει μαζικά διαγνωστικά ΤΕΣΤ, και να τον αφήνει εκτεθειμένο στους χώρους εργασίας. Φοβάται πως τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει το ένα πίσω από το άλλο γεμίζουν το λαό οργή. Φοβάται την οργή που μπορεί να γίνει αντίσταση. Για αυτό το λόγο εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθήσει την πιο βάρβαρη επίθεση στο κόσμο της δουλειάς και της νεολαίας. Η κατάργηση του 8ώρου, ο αντισυνδικαλιστικός νόμος, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και η επίθεση στην εκπαίδευση δείχνουν με το πιο γλαφυρό τρόπο ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες θα πρέπει να απαντήσουν και να καταγγείλουν το όργιο κρατικής καταστολής της Τρίτης, το οποίο καμία σχέση δεν είχε με την προστασία της υγείας τους, αλλά αντιθέτως εξέθεσε σε μεγάλο κίνδυνο δεκάδες πολίτες. Όπως χαρακτηριστική της αδιαφορίας για την υγεία του λαού της πόλης μας είναι και η κατάσταση που επικρατεί εδώ και τόσους μήνες στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, με τις τεράστιες ελλείψεις, το κλείσιμο μονάδων, τις ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ, και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στους υγειονομικούς. Θα πρέπει να καταγγείλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων και το χτύπημα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν πως θέλει να εμπεδώσει στο λαό και τη νεολαία σαν κανονικότητα ένα μαύρο μέλλον χωρίς δικαιώματα. Ο μόνος που ενδιαφέρεται για τη ζωή και την υγεία του λαού, είναι ο ίδιος ο λαός. Γι’ αυτό και θα πρέπει μέσα από όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για υγεία, παιδεία, εργασία, δημοκρατία και λαϊκές ελευθέριες και ειρήνη.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr