13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

Η οργή να γίνει λαϊκός ξεσηκωμός! Η δολοφονική πολιτική θα τσακιστεί στους δρόμους του αγώνα!

Καλέσματα σε διαδηλώσεις:
ΑΘΗΝΑ 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19:00 ΚΑΜΑΡΑ
ΠΑΤΡΑ 18:00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΒΟΛΟΣ 19:00 ΘΟΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 18:30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ 18:30 ΠΛ ΑΓΟΡΑΣ
ΞΑΝΘΗ 18:30 ΠΡΟΚΑΤ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19:00 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
Ύστερα από πολλές ημέρες σιωπής της διοίκησης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και επίμονης άρνησής της να εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν, σήμερα έγινε γνωστό πως ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. Χαροπαλεύοντας εδώ και πάνω από μια εβδομάδα μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του σε ευθεία βολή στο κεφάλι από αστυνομικό, ο μικρός Ρομά έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.
Άλλο ένα θύμα προστίθεται στην ατελείωτη λίστα των κρατικών δολοφονιών! Δίπλα στους Κουμή και Κανελλοπούλου, τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο, τον Μάγγο, τον Σαμπάνη και τόσους άλλους.
Τον δολοφόνησαν γιατί ήταν Ρομά, ζώντας στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, κάτω από τη μπότα των κρατικών πολιτικών ρατσισμού και γκετοποίησης.
Τον δολοφόνησαν γιατί ήταν φτωχός, ένας σύγχρονος «άθλιος», που έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ στο βενζινάδικο. Γιατί σε αντίθεση με τα όσα παρουσιάζουν τα αφηγήματα του συστήματος της εκμετάλλευσης, επιδιώκοντας να υπερτονίσουν τις υποτιθέμενες φυλετικές διαφορές, έβραζε στο ίδιο καζάνι με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που την καλούν να πεινάσει και να παγώσει, να «προσαρμοστεί» στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλουν. Δεν ανήκε στη φάρα των Πάτσηδων και των Καϊλήδων, των κάθε λογής αστικών παρασίτων, της χούφτας εκείνης που φυτοζωεί σε βάρος της δουλειάς και τη ζωής των εργατών και του λαού.  
Τον δολοφόνησαν γιατί ήταν νέος, κομμάτι της νέας γενιάς που της στερούν τα όνειρα και την προοπτική, την εκδιώκουν από την εκπαίδευση, την ξεζουμίζουν στα εργασιακά κάτεργα, την καταστέλλουν και τη δολοφονούν. Πάνω από όλα, όμως, τη φοβούνται, γιατί ξέρουν τη δύναμη που κρύβει η δίκαιη οργή της για το μαύρο μέλλον που της επιφυλάσσουν.
Ένοχο είναι το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί του εκφραστές, όλοι όσοι επιδιώκουν να διαχειριστούν και να υπηρετήσουν τη σαπίλα και τη βαρβαρότητά του. Όσα κροκοδείλια δάκρυα και να χύσουν αυτοί που εν χορώ χθες επιβράβευαν τους ένστολους πραιτοριανούς με 600 ευρώ (με το ΚΚΕ να ψηφίζει ΝΑΙ) για το αιματοβαμμένο τους έργο, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.  
Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις διαδηλώσεις, των διώξεων αγωνιστών, της ποινικοποίησης απεργιών, των απαγορεύσεων, του φακελώματος, της βίας σε πρόσφυγες και μετανάστες, της κατάργησης του Ασύλου, της διάλυσης των σωματείων, των συλλόγων και των οργάνων πάλης των μαζών, οπλίζει και τα χέρια των κρατικών δολοφόνων!  
Στόχος των δυνάμεων του συστήματος είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας! Οχυρώνονται μπροστά στις αντιστάσεις και διεκδικήσεις των μαζών που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν εξαπολύσει, την εμπλοκή στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών, την ανελευθερία και την καταστολή, την εκτεταμένη σήψη που έχει απλωθεί σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Γι' αυτό και αφήνουν τους σάπιους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής τους να τρομοκρατούν και να δρουν ανενόχλητοι!
Να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους! Ο λαός και η νεολαία μπορούν και πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους! Η μόνη διέξοδος είναι η οργάνωση παντού και η συγκρότηση των λαϊκων δυνάμεων για να αναμετρηθούν αποτελεσματικά με το σύστημα που τις εκμεταλλεύεται και τις δολοφονεί!
 
Όλοι στους δρόμους!  
Κάτω η κρατική τρομοκρατία!  
Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, του πολέμου και της 
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr