18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ανακοίνωση - Καταγγελία: Η απαγόρευση «έσπασε» - Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν πέρασε!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ- ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές που παρά την πρωτοφανή κατάληψη της πόλης από τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης, κατάφεραν  να εκφράσουν τις αγωνίες και τους πόθους του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, κρατώντας  ζωντανή την φλόγα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρα είναι τα αιτήματά της!

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτης, καταστολής και απαγορεύσεων που έστησε η κυβέρνηση ενάντια στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Η επιχείρηση τρομοκράτησης στήθηκε εδώ και μέρες, με τον αποκλεισμό του ΑΠΘ  από όλες τις μεριές με ορδές αστυνομικών, με την επιχείρηση διάλυσης της συνέλευσης του συλλόγου εστιακών φοιτητών (και την περικύκλωση των Εστιών τη μέρα του Πολυτεχνείου). Κλιμακώθηκε το πρωί της 17 Νοέμβρη, όταν οι δυνάμεις καταστολής κυριολεκτικά κατέλαβαν όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης σα στρατός κατοχής και επέβαλλαν πλήρη κατάργηση κάθε είδους δημοκρατικής ελευθερίας. Ενδεικτικό του κλίματος εκφοβισμού, ήτανε η επιβολή προστίμου σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ(μ-λ) που πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου!

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας έσπασε από την οργανωμένη δράση των αγωνιστικών συλλογικοτήτων της πόλης. Παρά τις απαγορεύσεις, συγκροτήθηκε μαζική, μαχητική, περιφρουρημένη, με τήρηση μέτρων υγείας, διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων, μια ανάσα από το Αμερικάνικο προξενείο. Η τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τους διαδηλωτές ήτανε ΑΡΙΣΤΗ.

Η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου, είναι μια απόδειξη, ότι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, μπορεί να σπάει την τρομοκρατία στο δρόμο, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, και γι’ αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη για το κίνημα λαού και νεολαίας.

Ως απάντηση, η αστυνομία προχώρησε στον αποκλεισμό της διαδήλωσης από όλες της μεριές και στον εγκλωβισμό των διαδηλωτών σε ένα μικρό χώρο, προκαλώντας συνωστισμό και κίνδυνο τραυματισμών. Άρχισε να αρπάζει βίαια διαδηλωτές και να κόβει πρόστιμα, να πραγματοποιεί προσαγωγές και συλλήψεις, χωρίς αφορμή, ούτε πρόκληση.

ΟΥΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!  Η κυβέρνηση που απαγόρεψε τις διαδηλώσεις και οργάνωσε το πραξικόπημα της κατάργησης του Συντάγματος, στο όνομα δήθεν της δημόσιας υγείας, ήτανε εκείνη που απέναντι σε ένα πλήθος που τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας, δημιούργησε συνθήκες ενάντια στη δημόσια υγεία, την οποία υποτίθεται προστατεύει.

Αλλά μήπως δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση, που έχει αφήσει το λαό γυμνό, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τεστ, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτές, και για να κρύψει αυτή τη γύμνια, έχει επιβάλλει τη φασιστική απαγόρευση κάθε διαμαρτυρίας εναντίων της;

Ο δημοκρατικός λαός της πόλης πρέπει να απαιτήσει άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και των συλληφθέντων (3), την απόσυρση όλων των κατηγοριών, τη διαγραφή όλων των κατασταλτικών προστίμων για δήθεν «άσκοπη μετακίνηση», και πάνω από όλα την κατάργηση κάθε απαγόρευσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

  • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

18 Νοέμβρη 2020

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης Του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr